Fin i brz restovan krompir sa lukom
Priprema
1. Krompir oljuštiti, oprati, pa iseći na krupne kocke.
2. Staviti u sud i preliti sa vodom, pa kuvati u posoljenoj vodi 30 minuta.
3. U međuvremenu dok se krompir kuva crni luk oljuštiti, oprati i iseći na rebarca.
4. Kada se krompir skuvao ocediti ga od vode i prebaciti na jedan tanjir. Odmah u taj sud u kome se kuvao krompir ubaciti isečen crni luk i preliti sa nekoliko kašika ulja. Staviti na tihu vatru da se polako dinsta i u međuvremenu posoliti i pobiberiti. Dinstati oko 5 minuta i nekoliko puta ga promešati za vreme dinstanja.
5. Kada je luk omekšao skinuti sud sa vatre i onda dodati crvenu mlevenu papriku i promešati.
6. Zatim ubaciti oceđen krompir i još malo posoliti i pobiberiti po ukusu i sve dobro promešati kašikom, vodeći računa da krompir ostane u komadima.
7. Na kraju ukrasiti sa malo seckang peršunovog lista.
8. Restovan krompir poslužiti toplo kao prilog uz pečeno meso, pečenu ribu, ili po želji.
9. Prijatno!
Korak po korak
Potrebni sastojci
-oko 1 kg krompira
-2 srednje glavice crnog luka
-1 ravna kašikica soli
-0,5 kašikice bibera, ili po ukusu
-1 ravna kašikica crvene paprike
-3-4 kašike ulja
Za ukrašavanje:
-malo seckanog peršunovog lista