Fin i brz restovan krompir sa lukom

Fin i brz restovan krompir sa lukom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.    Krompir oljuštiti, oprati, pa iseći na krupne kocke.

2.   Staviti u sud i preliti sa vodom, pa kuvati u posoljenoj vodi 30 minuta.

3.   U međuvremenu dok se krompir kuva crni luk oljuštiti, oprati i iseći na rebarca.

4.   Kada se krompir skuvao ocediti ga od vode i prebaciti na jedan tanjir. Odmah u taj sud u kome se kuvao krompir ubaciti isečen crni luk i preliti sa nekoliko kašika ulja. Staviti na tihu vatru da se polako dinsta i u međuvremenu posoliti i pobiberiti. Dinstati oko 5 minuta i nekoliko puta ga promešati za vreme dinstanja.

5.   Kada je luk omekšao skinuti sud sa vatre i onda dodati crvenu mlevenu papriku i promešati.

6.   Zatim ubaciti oceđen krompir i još malo posoliti i pobiberiti po ukusu i sve dobro promešati kašikom, vodeći računa da krompir ostane u komadima.

7.   Na kraju ukrasiti sa malo seckang peršunovog lista.

8.   Restovan krompir poslužiti toplo kao prilog uz pečeno meso, pečenu ribu, ili po želji.

9.   Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

-oko 1 kg krompira

-2 srednje glavice crnog luka

-1 ravna kašikica soli

-0,5 kašikice bibera, ili po ukusu

-1 ravna kašikica crvene paprike

-3-4 kašike ulja

Za ukrašavanje:

-malo seckanog peršunovog lista