Jednostavan i brz rolat sa kakaom i pekmezom

Jednostavan i brz rolat sa kakaom i pekmezom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Prvo odmah na početku pripreme uključiti rernu da se greje na 200 stepeni. Zatim u činiju staviti jaja i šećer, pa penasto izraditi. Nakon toga u činiju dodati sve ostale sastojke za testo, pa sve izmešati da se dobije homogena smesa.

2.   Uzeti jedan veći rebrasti kalup za rolat, ili pripremiti dva manja kalupa, pa namazati sa maslacem i posuti sa malo brašna. Nakon toga sipati testo u kalup i staviti da se peče na 200 stepeni oko 25-30 minuta.

3.   Zatim rolat izvaditi iz rerne i prevrnuti na veću tacnu i ostaviti da se prohladi.  Nakon toga kolač preseći na pola i obe polovine kore poprskati sa sokom od pomorandže, pa zatim premazati sa pekmezom, ili džemom. Testo može da se peče i u jednom plehu srednje veličine, pa posle isto preseći koru na pola i filovati sa pekmezom, zatim iseći kolač na kocke, ili štangle.

4.   Sada spojiti obe polovine kore, pa gore poprskati koru sa malo soka od pomorandže.

5.   Rolat premazati sa šlagom, ili umućenom slatkom pavlakom, pa zatim ukrasiti sa čokoladnim mrvicama, komadićima pomorandže, ili po želji. Rolat iseći na kriške debljine oko 2 cm i servirati.

6.  Prijatno!

Potrebni sastojci

Za testo:

-2 komada jaja

-250 g šećera

-250 g brašna

-1 vanil šećer

-1 ravna kašikica sode bikarbone

-2 dl mleka

-100 g maslaca, ili margarina ( omekšanog na sobnoj temperaturi )

-40 g kakaoa

-rendana kora od jedne pemorandže, ili limuna

Za filovanje kore:

-ceđen sok od jedne pomorandže, ili limuna

-oko 5-6 kašika pekmeza od kajsije, ili po želji

Za ukrašavanje:

-2 šlaga, ili 2 dl slatke pavlake

-malo čokoladnih mrvica, ili rendane čokolade



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *