Savršeno pečena, mekana i sočna pileća džigerica sa lukom
Priprema
1. Pileću džigericu oprati i ocediti od vode. Crni i beli luk oljuštiti, oprati, pa crni luk prepoloviti i iseći na tanje polukrugove. Beli luk sitnije iseckati.
2. U dublji tiganj staviti crni luk, pa dodati mast, ili ulje i na tihoj vatri dinstati nekoliko minuta sve dok malo ne omekša. U međuvremenu dodati i beli luk i prstohvat soli i kratko još propržiti, sve vreme mešajući.
3. Nakon toga na luk poređati pileću džigericu i ostaviti 2-3 minuta da se prži na luku. Zatim ih pažljivo okretajući sa varjačom promešati sa lukom i ostaviti na tihoj vatri da se dinsta oko 5 minuta.
4. Sada ih posoliti i pobiberiti, pa promešati i staviti poklopac. Tako poklopljeno dinstati na tihoj vatri 10 minuta.
5. Zatim skinuti poklopac i ostaviti da se džigerica prži još nekoliko minuta sve dok ne porumeni. U toku pečenja ih okrenuti jednom, ili dva puta da se ravnomerno zapeku sa svih strana.
6. Pečenu pileću džigericu poslužiti toplo uz pire krompir, pavlaku, salatu, ili po želji.
7. Prijatno!
Potrebni sastojci
-500 g pileće džigerice
-2-3 veće glavice crnog luka
-2 čena belog luka
-1 ravna kašikica soli
-0,5 kašikice bibera, ili po ukusu
-1 puna kašika masti, ili 5-6 kašika ulja
-malo peršunovog lista, za ukrašavanje