Jednostavna krompir salata sa lukom

Jednostavna krompir salata sa lukom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Prvo krompir dobro oprati i skuvati u ljusci u posoljenoj vodi. Kuvati oko 40 minuta, u zavisnosti od veličine, probati pred kraj viljuškom da li je krompir mekan. Birati krompir srednje veličine.

2.   U međuvremenu dok se krompir kuva oljuštiti crni luk i mladi crni luk, oprati i iseckati. Crni luk preseći na pola, pa iseći na tanke polukrugove, a mladi crni luk na kolutove. Od mladog crnog luka ostaviti malo sa strane za ukrašavanje krompir salate.

3.   Kada se krompir skuvao ocediti od vode i ohladiti pod mlazom hladne vode. Zatim oljuštiti i iseći na tanke kolutove, ili na kockice, po želji.

4.   Tako pripremljen krompir se može odmah staviti u veću činiju, pa dodati crni luk i mladi crni luk. Prvo posoliti i pobiberiti i dobro sve promešati. Zatim preliti sa uljem i sirćetom i sada sve fino promešati da se sjedini.

5.   Gore još malo posuti sa sveže mlevenim biberom i ukrasiti sa mladim crnim lukom.

6.   Krompir salatu poslužiti uz roštilj, pečeno meso, pečenu ribu, ili po želji.

7.   Prijatno!

Potrebni sastojci

-oko 1,5 kg krompira, približno jednake veličine

-3 srednje glavice crnog luka

-oko 5 struka mladog crnog luka

-2 ravne kašikice soli

-oko 0,5 kašikice bibera, ili sveže mleveni biber, po ukusu

-3 kašike sirćeta

-5 kašika maslinovog, ili suncokretovog ulja