Pileći ražnjići sa slaninom i lukom

Pileći ražnjići sa slaninom i lukom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Crni luk oljuštiti, oprati i iseći na kolutove debljine oko 1cm. Slaninu iseći na krupnije kocke.

2.   Pileće belo meso oprati, ocediti od vode i prosušiti kuhinjskim papirom. Zatim iseći na krupnije kocke.

3.  U jednu činiju sipati ulje, pa dodati začine, so, vegetu, biber, crvenu papriku i po želji majčinu dušicu, pa sve to dobro promešati. Zatim u činiju ubaciti kockice belog mesa i sve zajedno promešati i utrljati začine u meso.

4.  Sada se može uključiti rerna da se greje na 200 stepeni. Pripremiti jedan pleh odgovarajuće veličine i obložiti ga sa papirom za pečenje i tanko namazati sa uljem. Pripremiti štapiće za ražnjiće, drvene, ili metalne i pokvasiti ih sa vodom. Zatim na štapić naizmenično stavljati meso, kolut crnog luka i slaninu. Od ove količine materijala biće oko 4-6 ražnjića u zavisnosti koliko se stavlja mesa na jedan štapić.

5.   Nakon toga tako pripremljene štapiće poređati u pleh i još sve preliti sa malo ulja i pobiberiti sveže mlevenim biberom. Staviti ih da se peku u rernu na 200 stepeni i peći ih oko 45 minuta, sve dok ne porumene. U toku pečenja ih okrenuti  2-3 puta da se ravnomerno zapeku.

6.   Pileće ražnjiće poslužiti toplo uz pire krompir, pečen krompir, sos i salatu po želji.

7.   Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

-oko 700 g pilećeg belog mesa

-4 veće glavice crnog luka

-oko 250 g dimljene slanine

-2 pune kašikice soli

-1 ravna kašikica vegete

-0,5 kašikice bibera

-1 ravna kašikica crvene paprike

-1 ravna kašikica majčine dušice, po želji

-1 dl ulja



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *