Topli sendvič sa salamom iz rerne

Topli sendvič sa salamom iz rerne
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Prvo suv, stari hleb iseći na kriške debljine oko 1cm, ili upotrebiti već pripremljen sečeni hleb. Zatim uzeti jedan pleh odgovarajuće veličine i obložiti ga sa papirom za pečenje.

2.   U pleh poređati parčade hleba, pa obe strane hleba namazati sa maslacem, ili margarinom.

3.   Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni dok se pripremi fil za sendviče. Sada iseckati salamu na krupnije kocke, a tvrdi sir izrendati, ili samo iseckati na kockice. Staviti sve u jednu činiju, pa dodati kiselu pavlaku, malo sveže mlevenog bibera i origana, po želji.

4.   Sve dobro promešati i kašikom prebaciti fil na hleb, rasporediti ravnomerno po kriškama hleba.

5.   Staviti sendviče da se peku na 200 stepeni i peći oko 15 minuta, sve dok se sir ne istopi i blago ne porumeni.

6.   Topli sendvič poslužiti toplo uz kečap, majonez, jogurt, kiselo mleko, ili po želji.

7.   Prijatno!

Potrebni sastojci

-oko 10 kriški suvog, starog hleba

-250 g salame

-250 g tvrdog sira

-1 čaša kisele pavlake

-oko 2 pune kašike maslaca, ili margarina

-malo sveže mlevenog bibera

-malo origana, po želji