Brza kremasta torta sa nes kafom i keksom

Brza kremasta torta sa nes kafom i keksom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Prvo skuvati nes kafu, staviti vodu da provri, pa tada skinuti sa vatre i dodati nes kafu. Dobro promešati i ostaviti da se malo prohladi.

2.   U međuvremenu pripremiti fil, prvo u većoj činiji umutiti šlag sa šećerom i vanil šećerom u čvrstu penu.

3.  Zatim u umućeni šlag dodati mleveni keks, čokoladne mrvice, ili rendanu čokoladu i rendanu koru od jedne pomorandže. Sve blago pažljivo promešati sa kašikom da se sve sjedini.

4.   Količinu keksa i količinu fila podeliti na 3 dela, jer torta će imati 3 reda keksa i 3 reda fila.

5.  Sada uzeti jedan kalup, ili vatrostalnu činiju i poređati prvi red keksa koji prethodno treba umočiti u mlaku nes kafu. Keks ostaviti u kafi da blago upije kafu, ali vodeći računa da ne omekša previše. Nakon toga preko keksa premazati fil, pa onda nastaviti još ređati 2 reda keksa i 2 reda fila.

6.   Tortu gore ukrasiti sa malo šlaga, zatim posuti sa ukrasnim bombonicama, kakaom, rendanom korom od pomorandže, ili po želji.

7.  Staviti tortu u frižder da se dobro ohladi, pa iseći po želji.

8.   Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

-oko 450 g keksa petit beurre

-3 kesice šlaga

-oko 4 dl mleka, ili po potrebi

-8 punih kašika šećera

-2 vanil šećera

-300 g mlevenog keksa

-50 g rendane čokolade, ili čokoladnih mrvica

-rendana kora od jedne pomorandže

Za nes kafu:

-4 dl vode

-4 pune kašikice nes kafe

Za ukrašavanje:

-1 šlag

-malo ukrasnih bombona, rendane čokolade, ili po želji



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *