Brza kremasta torta sa nes kafom i keksom

Priprema
1. Prvo skuvati nes kafu, staviti vodu da provri, pa tada skinuti sa vatre i dodati nes kafu. Dobro promešati i ostaviti da se malo prohladi.
2. U međuvremenu pripremiti fil, prvo u većoj činiji umutiti šlag sa šećerom i vanil šećerom u čvrstu penu.
3. Zatim u umućeni šlag dodati mleveni keks, čokoladne mrvice, ili rendanu čokoladu i rendanu koru od jedne pomorandže. Sve blago pažljivo promešati sa kašikom da se sve sjedini.
4. Količinu keksa i količinu fila podeliti na 3 dela, jer torta će imati 3 reda keksa i 3 reda fila.
5. Sada uzeti jedan kalup, ili vatrostalnu činiju i poređati prvi red keksa koji prethodno treba umočiti u mlaku nes kafu. Keks ostaviti u kafi da blago upije kafu, ali vodeći računa da ne omekša previše. Nakon toga preko keksa premazati fil, pa onda nastaviti još ređati 2 reda keksa i 2 reda fila.
6. Tortu gore ukrasiti sa malo šlaga, zatim posuti sa ukrasnim bombonicama, kakaom, rendanom korom od pomorandže, ili po želji.
7. Staviti tortu u frižder da se dobro ohladi, pa iseći po želji.
8. Prijatno!
Korak po korak
Potrebni sastojci
-oko 450 g keksa petit beurre
-3 kesice šlaga
-oko 4 dl mleka, ili po potrebi
-8 punih kašika šećera
-2 vanil šećera
-300 g mlevenog keksa
-50 g rendane čokolade, ili čokoladnih mrvica
-rendana kora od jedne pomorandže
Za nes kafu:
-4 dl vode
-4 pune kašikice nes kafe
Za ukrašavanje:
-1 šlag
-malo ukrasnih bombona, rendane čokolade, ili po želji