Griz poslastica sa čokoladom i cimetom- savršen desert

Griz poslastica sa čokoladom i cimetom- savršen desert
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   U mleko sipati šećer i vanilin šećer, pa zatim dodati griz. Sve dobro promešati i staviti na vatru na srednju temperaturu da se kuva.

2.   Sve vreme polako mešati i kada mleko provri smanjiti temperaturu. Na tihoj temperaturi kuvati 10 minuta, ali potrebno je sve vreme mešati da se ne bi stvorile grudvice i da se griz ne bi zalepio za dno suda.

3.  Griz skinuti sa šporeta, pa sipati u 4 male činije. Prvo u svaku činiju sipati jedan sloj griza do polovine činije, pa onda posuti sa cimetom i čokoladom. Zatim preko toga odozgo ponovo sipati griz i gore posuti cimetom i čokoladom.

4.  Griz se može poslužiti toplo, ili ostaviti da se ohladi za kasnije. Po želji ukrasiti sa malo šlaga.

5.  Prijatno!

Potrebni sastojci

-1 l mleka

-8 srednjih kašika griza

-3-4 pune kašike šečera

-3 vanilin šećera

-2 pune kašikice cimeta

-oko 4-6 pune kašikice čokoladnih mrvica ( ili čokolade u prahu, rendane čokolade )