Griz poslastica sa čokoladom i cimetom- savršen desert
Priprema
1. U mleko sipati šećer i vanilin šećer, pa zatim dodati griz. Sve dobro promešati i staviti na vatru na srednju temperaturu da se kuva.
2. Sve vreme polako mešati i kada mleko provri smanjiti temperaturu. Na tihoj temperaturi kuvati 10 minuta, ali potrebno je sve vreme mešati da se ne bi stvorile grudvice i da se griz ne bi zalepio za dno suda.
3. Griz skinuti sa šporeta, pa sipati u 4 male činije. Prvo u svaku činiju sipati jedan sloj griza do polovine činije, pa onda posuti sa cimetom i čokoladom. Zatim preko toga odozgo ponovo sipati griz i gore posuti cimetom i čokoladom.
4. Griz se može poslužiti toplo, ili ostaviti da se ohladi za kasnije. Po želji ukrasiti sa malo šlaga.
5. Prijatno!
Potrebni sastojci
-1 l mleka
-8 srednjih kašika griza
-3-4 pune kašike šečera
-3 vanilin šećera
-2 pune kašikice cimeta
-oko 4-6 pune kašikice čokoladnih mrvica ( ili čokolade u prahu, rendane čokolade )