Brze i veoma ukusne slatke kockice od starog hleba sa limunom i cimetom

Brze i veoma ukusne slatke kockice od starog hleba sa limunom i cimetom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Prvo stari hleb iseći na krupne kocke.

2.   Zatim jaja umutiti sa šećerom i vanilin šećerom, pa onda dodati rendanu limunovu koru i mleko, pa sve promešati.

3.   Uzeti jedan dublji tiganj, pa sipati ulje i dodati kockicu maslaca. Ulje ugrejati na jaču srednju temperaturu i čim se dobro ugreje iseckan hleb umočiti u umućeno jaje i staviti da se peče. Obe strane kockica hleba pržiti kratko, čim donja strana porumeni okrenuti na drugu stranu.

4.   Pečen hleb izvaditi rešetkastom kašikom, ili metalnim hvataljkama i staviti na papirni ubrus.

5.   Zatim kockice hleba prebaciti u činiju, pa posuti šećerom i cimetom i pažljivo promešati.

6.   Poslužiti toplo uz čaj ili čokoladno mleko, ili po želji.

7.   Prijatno!

Potrebni sastojci

-4-5 kriški starog hleba, količina po želji

-3 jaja

-1 ravna kašika šećera

-1 vanilin šećer

-3-4 kašike mleka

-rendana kora od jednog limuna

Za prženje:

-oko 1 dl ulja, po potrebi

-1 kašikica maslaca

-Za posipanje:

-2 ravne kašike šećera, ili po ukusu

-1 puna kašikica cimeta