Hrskava pečena piletina iz rerne sa krompirom, lukom i limunom

Hrskava pečena piletina iz rerne sa krompirom, lukom i limunom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Jedno manje pile iseći na komade. Krompir i crni luk oljuštiti, oprati, pa iseći na krugove debljine oko 1 cm.

2.  Uključiti rernu da se greje na 250 stepeni. Sada uzeti jedan veći, dublji pleh i obložiti ga sa papirom za pečenje. Zatim isečenu piletinu i krompir staviti u pleh, pa dodati izrendan beli luk, začine i preliti sa sokom od limuna. Sve to dobro promešati, pa rasporediti u plehu, u sredinu piletinu i oko toga kolutove krompira.

3.  Gore poređati krupne kolutove crnog luka, pa sve preliti sa nekoliko kašika ulja. U svaki ćošak pleha staviti jednu kašiku vode.

4.   Staviti pleh u rernu da se peče na 250 stepeni oko 1 sat, odnosno sve dok meso i krompir ne omekšaju i lepo ne porumene.

5.   Pečenu piletinu i krompir poslužiti toplo uz sos i salatu po želji.

6.   Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

-1 celo pile, oko 1,5 kg

-4-5 komada krompira

-3-4 čena belog luka

-2 veće glavice crnog luka

-Začini:

-oko 2 pune kašikice soli

-oko 2 pune kašikice vegete

-0,5 kašikice bibera

-1 ravna kašikica crvene paprike

-na vrh kašikice ljute paprike

-0,5 kašikice majčine dušice

-ceđen sok od pola limuna

Za pečenje:

-7-8 kašika ulja, ili 2 kašike masti

-4 kašike vode