Fin i kremast sos od tikvica i pečuraka

Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Prvo tikvicu i pečurke oprati i iseći na tanke listiće. Zatim crni i beli luk oljuštiti, oprati i sitno iseckati.

2.   U sud sipati malo ulja, ili rastopiti malo maslaca, pa dodati iseckan crni i beli luk. Sve kratko propržiti mešajući, pa dodati tikvice, pečurke i seckan peršun list.  Sipati na to oko 3-4  kašike vode i zajedno dinstati na tihoj vatri oko 15 minuta. Za vreme dinstanja nekoliko puta promešati.

3.   Kada je sve omekšalo dodati sve začine i sok od limuna, pa nakon toga preliti sa pavlakom za kuvanje i kiselom pavlakom.

4.   Sada dobro promešati i ostaviti da se kuva još nekoliko minuta.

5.   Na kraju ukrasiti seckanim prešunovim lišćem. Poslužiti toplo uz pečeno meso, uz ribu, pire krompir i salatu po želji.

6.  Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

-oko 400 g pečuraka

-1 mala tikvica

-1 manja glavica crnog luka

-2 čena belog luka

-2-3 kašike ulja, ili 1 puna kašikica maslaca

-1 ravna kašikica soli

-0,5 kašikice bibera, ili po ukusu

-2 kašike ceđenog limunovog soka

-0,5 veze peršunovog lista

-2 dl pavlake za kuvanje

-1 dl kisele pavlake