Pikantna testenina sa kobasicama

Pikantna testenina sa kobasicama
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Crni i beli luk oljuštiti, oprati i sitno iseckati.

2.   Paradajz oprati i iseći na sitne kockice.

3.   Svežoj kobasici skinuti omotač i iseći na manje komade.

4.   Sada u sud sipati malo ulja, pa staviti da se greje. Odmah dodati crni i beli luk, malo seckane čili paprike po želji, pa kratko propržiti.

5.   Zatim u sud ubaciti iseckanu kobasicu, malo pobiberiti i dinstati na blagoj vatri mešajući nekoliko minuta.

6.   Sada dodati paradajz i malo vode, oko 1 dl, pa sve zajedno dinstati oko 20-30 minuta na tihoj vatri. Dinstati sve dok luk i paradajz ne omekšaju i dok se ne dobije fina kremasta smesa.

7.   Na samom kraju dodati rendani parmezan i dobro promešati. Malo parmezana ostaviti sa strane za serviranje.

8.   U međuvremenu dok se dinsta kobasica pri kraju dinstanja obariti testeninu po uputsvu i zatim ocediti od vode. Zatim u sud sa oceđenom testeninom dodati dinstanu kobasicu, malo seckanog bosiljka svežeg, ili sušenog i sve zajedno promešati blago, pažljivo.

9.   Testeninu sa kobasicom servirati toplo i gore posuti sa rendanim parmezanom.

10.   Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

-oko 300 g sveže kobasice

-400 g testenine

-2 veće glavice crnog luka

-3 čena belog luka

-2 čili paprike sveže, ili malo sušene, po želji

-3 paradajza

-3 dl izrendanog parmezana

-sveže mlevenog bibera, po ukusu

-3-4 kašike maslinovog ulja

-malo svežeg bosiljka, ili sušenog

-oko 1 dl vode za dinstanje kobasice