Pikantna testenina sa kobasicama
Priprema
1. Crni i beli luk oljuštiti, oprati i sitno iseckati.
2. Paradajz oprati i iseći na sitne kockice.
3. Svežoj kobasici skinuti omotač i iseći na manje komade.
4. Sada u sud sipati malo ulja, pa staviti da se greje. Odmah dodati crni i beli luk, malo seckane čili paprike po želji, pa kratko propržiti.
5. Zatim u sud ubaciti iseckanu kobasicu, malo pobiberiti i dinstati na blagoj vatri mešajući nekoliko minuta.
6. Sada dodati paradajz i malo vode, oko 1 dl, pa sve zajedno dinstati oko 20-30 minuta na tihoj vatri. Dinstati sve dok luk i paradajz ne omekšaju i dok se ne dobije fina kremasta smesa.
7. Na samom kraju dodati rendani parmezan i dobro promešati. Malo parmezana ostaviti sa strane za serviranje.
8. U međuvremenu dok se dinsta kobasica pri kraju dinstanja obariti testeninu po uputsvu i zatim ocediti od vode. Zatim u sud sa oceđenom testeninom dodati dinstanu kobasicu, malo seckanog bosiljka svežeg, ili sušenog i sve zajedno promešati blago, pažljivo.
9. Testeninu sa kobasicom servirati toplo i gore posuti sa rendanim parmezanom.
10. Prijatno!
Korak po korak
Potrebni sastojci
-oko 300 g sveže kobasice
-400 g testenine
-2 veće glavice crnog luka
-3 čena belog luka
-2 čili paprike sveže, ili malo sušene, po želji
-3 paradajza
-3 dl izrendanog parmezana
-sveže mlevenog bibera, po ukusu
-3-4 kašike maslinovog ulja
-malo svežeg bosiljka, ili sušenog
-oko 1 dl vode za dinstanje kobasice