Čušpajz od kelerabe sa mirođijom

Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Prvo kelerabe oljuštiti, oprati i iseći na sitnije kockice.

2.   Zatim crni i beli luk oljuštiti, oprati i sitno iseckati.

3.  Mirođiju oprati i sitno iseći.

4.  U manji sud sipati prvo ulje, ili rastopiti maslac na tihoj vatri, zatim ubaciti odmah crni i beli luk i kratko propržiti. Zatim dodati kockice kelerabe i seckanu mirođiju i kratko sve zajedno promešati na tihoj vatri. Sada preliti sa vodom i dodati začine, pa kuvati na tihoj vatri oko 30 minuta, odnosno dok keleraba ne omekša.

5.  Kada je keleraba omekšala jedan manji deo izvaditi na tanjir i izgnječiti sa viljuškom, pa zatim vratiti u sud. U manjoj činiji izmešati dobro kiselu pavlaku sa brašnom, pa dodati u sud i dobro sve promešati. Ostaviti još da se kuva 5 minuta, pri tom često promešati da se ne zalepi za dno suda.

6.  Čušpajz od kelerabe poslužiti toplo uz pečeno meso, kobasice, šunku, uz pečen krompir i salatu po želji.

7.   Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

-4-5 komada manjih keleraba

-1 veza mirođije

-1 manja glavica crnog luka

-1 čen belog luka

-1, 5 dl vode

-2 dl kisele pavlake

-1 ravna kašika brašna

-1 ravna kašikica soli

-oko 0,5 kašikice bibera, ili sveže mleveni biber po ukusu

-oko 3 kašike ulja, ili 1 kašika maslaca