Zelena salata sa jogurtom i limunom

Zelena salata sa jogurtom i limunom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Prvo odstraniti spoljne listove salate, zatim listove salate oprati i ocediti od vode. Iseći nožem na krupne komade, ili samo rukom iscepkati i staviti u jednu veću činiju. Beli luk oljuštiti, oprati i sitno iseckati, ili izgnječiti, pa dodati na salatu.

2.   Sve sastojke za preliv staviti u jednu malu teglicu sa poklopcem i dobro promućkati. Ili u jednoj većoj šolji dobro promešati da se sve sjedini i da se šećer i so rastope.

3.   Preliv sipati neposredno pre serviranja na salatu i blago sve promešati.

4.   Zelenu salatu poslužiti uz razna pečena i kuvana jela.

5.   Prijatno!

Potrebni sastojci

-1 veća glavica zelene salate, ili 2 manje

-2 čena belog luka

Za preliv:

-150 ml jogurta ( ili 3 pune kašike kisele pavlake )

-ceđen sok od jednog limuna ( oko 6 kašika )

-1 ravna kašikica šećera

-veći prstohvat soli

-malo sveže mlevenog bibera, po ukusu