Brz ručak-sočno svinjsko meso u paradajz sosu
Priprema
1. Meso iseći na kockice, veličine oko 2-3 cm. Zatim crni luk oljuštiti, oprati, pa iseći na sitnije kockice.
2. U dublji tiganj sipati malo ulja, pa dodati iseckan crni luk i samo kratko propržiti. Odmah ubaciti kockice mesa i sve zajedno dinstati oko 15 minuta. Povremeno promešati i ako je potrebno sipati nekoliko kašika vode.
3. Nakon toga sipati paradajz sok i vodu, pa dodati sve začine i seckan peršun list. Promešati i kuvati poklopljeno oko 30 minuta, sve dok meso ne omekša.
4. U međuvremenu dok se meso kuva obariti makarone, ili krompir.
5. Na kraju ukrasiti seckanim peršunovim lišćem i servirati kockice mesa sa testeninom, pire krompirom uz salatu od kupusa, ili po želji.
6. Prijatno!
Potrebni sastojci
-0,5 kg svinjskog mesa bez kostiju
-2 veće, ili 3 srednje glavice crnog luka
-1,5 dl soka od paradajza
-oko 4 dl vode, po potrebi ( za ređi sos više, za gušći malo manje )
-1 ravna kašikica soli
-1 puna kašikica vegete
-0,5 kašikice bibera, ili po ukusu sveže mleveni biber
-1 ravna kašikica crvene paprike
-2 kašike seckanog peršunovog lista
-3-4 kašike ulja