Brz ručak-sočno svinjsko meso u paradajz sosu

Brz ručak-sočno svinjsko meso u paradajz sosu
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Meso iseći na kockice, veličine oko 2-3 cm. Zatim crni luk oljuštiti, oprati, pa iseći na sitnije kockice.

2.   U dublji tiganj sipati malo ulja, pa dodati iseckan crni luk i samo kratko propržiti. Odmah ubaciti kockice mesa i sve zajedno dinstati oko 15 minuta. Povremeno promešati i ako je potrebno sipati nekoliko kašika vode.

3.   Nakon toga sipati paradajz sok i vodu, pa dodati sve začine i seckan peršun list. Promešati i kuvati poklopljeno oko 30 minuta, sve dok meso ne omekša.

4.   U međuvremenu dok se meso kuva obariti makarone, ili krompir.

5.   Na kraju ukrasiti seckanim peršunovim lišćem i servirati kockice mesa sa testeninom, pire krompirom uz salatu od kupusa, ili po želji.

6.  Prijatno!

Potrebni sastojci

-0,5 kg svinjskog mesa bez kostiju

-2 veće, ili 3 srednje glavice crnog luka

-1,5 dl soka od paradajza

-oko 4 dl vode, po potrebi ( za ređi sos više, za gušći malo manje )

-1 ravna kašikica soli

-1 puna kašikica vegete

-0,5 kašikice bibera, ili po ukusu sveže mleveni biber

-1 ravna kašikica crvene paprike

-2 kašike seckanog peršunovog lista

-3-4 kašike ulja