Hrskava piletina sa susamom i krompirom iz rerne
![Hrskava piletina sa susamom i krompirom iz rerne](https://www.kuvanjeodsrca.rs/wp-content/uploads/2019/05/BATACI-SA-SUSAMOM-9-e1558735147490.jpg)
Priprema
1. Krompir oljuštiti, oprati, pa iseći na krupnije komade. Staviti u jednu veću činiju i začiniti sa mešavinom začina, pa dobro promešati. Na kraju dodati susam i sve zajedno promešati.
2. Može se i rerna uključiti da se greje na 200 stepeni. Uzeti jedan pleh odgovarajuće veličine i dno pleha obložiti sa papirom za pečenje. U pleh staviti batake i posuti sa pripremljenim začinima. Dobro utrljati začine u meso sa obe strane. Posle batake uvaljati u susam, ili ih posuti sa obe strane.
3. Pored bataka u pleh sada rasporediti krompir i preliti sa uljem sve ravnomerno.
4. Batake i krompir sada staviti u rernu da se peče na 200 stepeni, oko 1 sat, sve dok meso lepo ne porumeni. U toku pečenja, kada gornja strana bataka porumeni, treba ih okrenuti na drugu stranu. Krompir ne okretati.
5. Pileće batake i krompir sa susamom poslužiti toplo uz salatu od paradajza, od krastavaca, ili po želji.
6. Prijatno!
Korak po korak
Potrebni sastojci
-2 komada pilećih bataka sa karabatkom ( količina po želji )
-1 ravna kašikica soli
-1 ravna kašikica vegete
-0,5 kašikice bibera, ili po ukusu sveže mleveni
-1 ravna kašikica crvene paprike
-4-5 punih kašika susama
Za krompir:
-oko 1 kg krompira
-0,5 kašikice soli
-0,5 kašikice vegete
-malo sveže mlevenog bibera
-0,5 kašikice crvene paprike
-2 pune kašike susama
Za pečenje:
-oko 7 kašika ulja, ili po potrebi