Hrskava piletina sa susamom i krompirom iz rerne

Hrskava piletina sa susamom i krompirom iz rerne
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Krompir oljuštiti, oprati, pa iseći na krupnije komade. Staviti u jednu veću činiju i začiniti sa mešavinom začina, pa dobro promešati. Na kraju dodati susam i sve zajedno promešati.

2.   Može se i rerna uključiti da se greje na 200 stepeni. Uzeti jedan pleh odgovarajuće veličine i dno pleha obložiti sa papirom za pečenje. U pleh staviti batake i posuti sa pripremljenim začinima. Dobro utrljati začine u meso sa obe strane. Posle batake uvaljati u susam, ili ih posuti sa obe strane.

3.   Pored bataka u pleh sada rasporediti krompir i preliti sa uljem sve ravnomerno.

4.   Batake i krompir sada staviti u rernu da se peče na 200 stepeni, oko 1 sat, sve dok meso lepo ne porumeni. U toku pečenja, kada gornja strana bataka porumeni, treba ih okrenuti na drugu stranu. Krompir ne okretati.

5.   Pileće batake i krompir sa susamom poslužiti toplo uz salatu od paradajza, od krastavaca, ili po želji.

6.  Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

-2 komada pilećih bataka sa karabatkom ( količina po želji )

-1 ravna kašikica soli

-1 ravna kašikica vegete

-0,5 kašikice bibera, ili po ukusu sveže mleveni

-1 ravna kašikica crvene paprike

-4-5 punih kašika susama

Za krompir:

-oko 1 kg krompira

-0,5 kašikice soli

-0,5 kašikice vegete

-malo sveže mlevenog bibera

-0,5 kašikice crvene paprike

-2 pune kašike susama

Za pečenje:

-oko 7 kašika ulja, ili po potrebi