Pita sa jagodama

Pita sa jagodama
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Odmah na početku pripreme uključiti rernu da se greje na 200 stepeni. Prvo jagode dobro oprati, ocediti od vode na papirnom ubrusu, pa im skinuti listiće.

2.   Zatim razbiti jaja u činiju, pa dodati šećer i vanilin šećer i fino penasto umutiti.

3.   Dodati sada sve ostale sastojke za testo i dobro izmešati da se dobije jedna homogena smesa.

4.  Pleh srednje veličine namazati sa maslacem i posuti sa malo brašna, ili obložiti ga sa papirom za pečenje. Sipati testo u pleh, pa preko testa poređati jagode.

5.   Staviti da se peče na 200 stepeni i peći oko 40 minuta, sve dok gore lepo ne porumeni. Pred kraj proveriti sa čačkalicom da li je testo dovoljno pečeno. Ako se testo ne lepi za čačkalicu, samo nekoliko krupnih mrvica, onda je pita gotova.

6.   Kada se pita sa jagodama ohladi gore posuti sa malo šećera u prahu.

7.   Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

-1 kg jagoda

Za testo:

-3 komada jaja

-8-10 punih kašika šećera, po ukusu

-2 vanil šećera

-250 g sitnog svežeg kravljeg sira ( ili krem sira )

-10 jako punih kašika brašna ( koliko može da stane na kašiku )

-1 ravna kašikica praška za pecivo

-2 dl mleka

-rendana kora od jednog limuna

-veći prstohvat soli

Za posipanje:

-malo šećera u prahu