Čušpajz od tikvica sa paradajzom i kokosovim uljem

Čušpajz od tikvica sa paradajzom i kokosovim uljem
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Tikvice oljuštiti, oprati i iseći na sitnije kocke.

2.   Paradajz oprati i iseći na sitne kockice.

3.   Crni i beli luk oljuštiti, oprati i sitno iseckati.

4.   U manji sud prvo staviti kokosovo ulje, pa dodati crni i beli luk i kratko propržiti na tihoj vatri. Zatim dodati tikvice, paradajz i peršun list, pa sve zajedno kratko dinstati, oko 1-2 minuta.

5. Sada sipati samo malo vode, oko 0,5 dl i dodati sve začine. Ostaviti čušpajz da provri, pa onda kuvati u polupoklopljenoj posudi oko 30-40 minuta. Kuvati čušpajz sve dok povrće fino ne omekša i čušpajz dobije željenu gustinu. Za vreme kuvanja nekoliko puta promešati.

6.  Na kraju ukrasiti seckanim peršunovim lišćem. Poslužiti uz pečeno meso, pečen krompir, pire krompir i salatu, po želji.

7.   Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

-2 male tikvice

-1 veći paradajz

-1 mala glavica crnog luka

-2 čena belog luka

-0,5 veze peršunovog lista, malo ostaviti sa strane za ukrašavanje

-1 ravna kašikica morske soli

-0,5 kašikice vegete

-malo bibera, po ukusu

-0,5 kašikice crvene paprike

-1 kašikica kokosovog ulja

-oko 0,5 dl vode