Čušpajz od tikvica sa paradajzom i kokosovim uljem
Priprema
1. Tikvice oljuštiti, oprati i iseći na sitnije kocke.
2. Paradajz oprati i iseći na sitne kockice.
3. Crni i beli luk oljuštiti, oprati i sitno iseckati.
4. U manji sud prvo staviti kokosovo ulje, pa dodati crni i beli luk i kratko propržiti na tihoj vatri. Zatim dodati tikvice, paradajz i peršun list, pa sve zajedno kratko dinstati, oko 1-2 minuta.
5. Sada sipati samo malo vode, oko 0,5 dl i dodati sve začine. Ostaviti čušpajz da provri, pa onda kuvati u polupoklopljenoj posudi oko 30-40 minuta. Kuvati čušpajz sve dok povrće fino ne omekša i čušpajz dobije željenu gustinu. Za vreme kuvanja nekoliko puta promešati.
6. Na kraju ukrasiti seckanim peršunovim lišćem. Poslužiti uz pečeno meso, pečen krompir, pire krompir i salatu, po želji.
7. Prijatno!
Korak po korak
Potrebni sastojci
-2 male tikvice
-1 veći paradajz
-1 mala glavica crnog luka
-2 čena belog luka
-0,5 veze peršunovog lista, malo ostaviti sa strane za ukrašavanje
-1 ravna kašikica morske soli
-0,5 kašikice vegete
-malo bibera, po ukusu
-0,5 kašikice crvene paprike
-1 kašikica kokosovog ulja
-oko 0,5 dl vode