Pohovani patlidžan sa belim lukom

Pohovani patlidžan sa belim lukom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Patlidžan oljuštiti, oprati, pa iseći na krugove debljine oko 0,5 cm.

2.   Zatim staviti u jednu činiju i posoliti, pobiberiti. Posle beli luk oljuštiti, oprati i sitno iseckati, ili izgnječiti. Dodati beli luk na patlidžan i sve zajedno dobro promešati. Ostaviti da odstoji oko 10-ak minuta.

patlidzan na belom tanjiru sa nozem Isecen patlidzan na tanjiru sa biberom.

3.   Jaja umutiti viljuškom, a brašno i prezle promešati  u jednoj činiji, ili u većem tanjiru.

4.   Sada krugove patlidžana prvo uvaljati u umućena jaja, zatim u mešavinu brašna i prezli.

Brasno i prezle na tanjiru sa kasikom. Isecen patlidzan u prezlama na belom tanjiru.

5.  U dubljem tiganju dobro ugrejati ulje na jačoj temperaturi, pa onda staviti patlidžan da se prži. Ostaviti da se peče sa obe strane oko 2 minuta, odnosno sve dok lepo ne porumeni. Zatim vaditi pohovani patlidžan i staviti na kuhinjski papir da se ocedi od viška masnoće.

6.   Poslužiti toplo sa prelivom od majoneza, kečapa, uz pre krompir, pirinač, salatu od paradajza, krastavaca, ili po želji.

Pecen patlidzan u prezlama preliven sa majonezom Pecen patlidzan koji je pohovan na tanjiru sa viljuskom i paradajzom Pohovan i isecen patlidzan na belom tanjiru sa viljuskom.

7.   Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

-2 manja patlidžana

– 2-3 čena belog luka

-2 ravne kašikice soli

-malo bibera sveže mlevenog, po ukusu

Za pohovanje:

-3 jaja

-100 g brašna

-oko 150 g prezle

-Za prženje:

-oko 1,5 dl ulja



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *