Pohovani patlidžan sa belim lukom
Priprema
1. Patlidžan oljuštiti, oprati, pa iseći na krugove debljine oko 0,5 cm.
2. Zatim staviti u jednu činiju i posoliti, pobiberiti. Posle beli luk oljuštiti, oprati i sitno iseckati, ili izgnječiti. Dodati beli luk na patlidžan i sve zajedno dobro promešati. Ostaviti da odstoji oko 10-ak minuta.
3. Jaja umutiti viljuškom, a brašno i prezle promešati u jednoj činiji, ili u većem tanjiru.
4. Sada krugove patlidžana prvo uvaljati u umućena jaja, zatim u mešavinu brašna i prezli.
5. U dubljem tiganju dobro ugrejati ulje na jačoj temperaturi, pa onda staviti patlidžan da se prži. Ostaviti da se peče sa obe strane oko 2 minuta, odnosno sve dok lepo ne porumeni. Zatim vaditi pohovani patlidžan i staviti na kuhinjski papir da se ocedi od viška masnoće.
6. Poslužiti toplo sa prelivom od majoneza, kečapa, uz pre krompir, pirinač, salatu od paradajza, krastavaca, ili po želji.
7. Prijatno!
Korak po korak
Potrebni sastojci
-2 manja patlidžana
– 2-3 čena belog luka
-2 ravne kašikice soli
-malo bibera sveže mlevenog, po ukusu
Za pohovanje:
-3 jaja
-100 g brašna
-oko 150 g prezle
-Za prženje:
-oko 1,5 dl ulja