Pečeni krompir sa belim lukom iz tiganja

Pečeni krompir sa belim lukom iz tiganja
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Krompir oljuštiti, oprati i iseći na krugove debljine oko 1 cm. Ako je beli krompir sa tankom ljuskom onda nije potrebno ljuštiti, samo dobro oprati. Beli luk oljuštiti, oprati, pa sitno iseckati, izrendati, ili po želji ostaviti samo u komadima.

2.   Krompir staviti u činiju i posuti sa brašnom i crvenom paprikom. Zatim dobro promešati.

3.   U dublji tiganj staviti mast ( ili ulje ) da se istopi na srednjoj temperaturi. Ne treba previše ugrejati, jer krompir teba da se peče na umerenoj temperaturi i za vreme pečenja okretati kolutove krompira nekoliko puta. Peći oko 15 minuta, sve dok lepo ne porumeni.

4.  Kada je već krompir pečen u zadnjih nekoliko minuta dodati iseckan, ili rendan beli luk, ili jednostavno samo čenove luka ubaciti između krompira.

5.  Pečeni krompir izvaditi rešetkastom kašikom na veći tanjir, ili staviti u činiju, pa sada posoliti po ukusu i dobro promešati.

6.   Ukrasiti seckanim crnim mladim lukom i poslužiti toplo uz pečeno meso, kobasice, uz salatu od paradajza, kiselo mleko, ili po želji.

7.  Prijatno!

Potrebni sastojci

-oko 1 kg krompira

-0,5 kašikice crvene paprike

-2 ravne kašike brašna

-3 čena belog luka

-oko 2 pune kašike masti, ili oko 1 dl ulja

-so, po ukusu

-malo bibera, po ukusu