Ćufte i krompir iz rerne-brz ručak, ili večera

Ćufte i krompir iz rerne-brz ručak, ili večera
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.  Prvo crni i beli luk oljuštiti, oprati i sitno iseckati. Suvi hleb potopiti u hladnu vodu, pa zatim dobro iscediti od vode i izmrviti. Sve sastojke za pripremu ćufti staviti u jednu veću činiju i posuti sa začinima. Nakon toga rukom dobro izraditi smesu i ostaviti oko 30 minuta da odstoji u frižderu.

2.  U međuvremenu krompir oljuštiti, ili ako je beli krompir sa tankom ljuskom, samo dobro oprati i iseći na kolutove debljine oko 1cm.

3.   Sada se može uključiti rerna da se greje na 200 stepeni. Uzeti jedan dublji i veći okrugli pleh, pa dno pleha obložiti sa papirom za pečenje. Kolutove krompira prvo ubaciti u pleh, posuti sa začinima, preliti sa malo ulja i promešati krompir.

4.   Sada smesu za ćufte izvaditi iz friždera i vlažnim rukama oblikovati ćufte srednje veličine. Nakon toga ih uvaljati u prezle i poređati u pleh između krompira. Kolutove krompira sada rasporediti uspravno između ćufti. Sve preliti ravnomerno sa uljem i staviti da se peče.

5.  Ćufte i krompir u rerni peći na 200 stepeni oko 1 sat. Na polovini vremena, otprilike posle 30 minuta ćufte pažljivo okrenuti na drugu stranu, a krompir ne treba okretati. Peći sve dok ćufte i krompir lepo ne porumene.

6.  Ukrasiti sa malo peršunovog lista i poslužiti toplo uz sos od paradajza i neku svežu salatu po izboru.

7.  Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

Za ćufte:

-1 kg svinjskog mlevenog mesa, ili po izboru

-2 manje glavice crnog luka

-6 čena belog luka

-2 komada jaja

-2 veća parčeta suvog hleba

-2 pune kašikice soli

-1 ravna kašikica bibera

-na vrh kašikice ljute čili paprike

-0,5 kašikice mlevene slatke paprike

-oko 100 g prezle, da se ćufte uvaljaju

Za krompir:

-oko 1 kg belog krompira sa ljuskom zajedno

-1 ravna kašikica vegete

-malo mlevenog bibera

-3 kašike ulja

Gore preliti ćufte i krompir ravnomerno sa 7-8 kašika ulja.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *