Jogurt preliv sa krastavcima i belim lukom

Jogurt preliv sa krastavcima i belim lukom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.

Krastavac i beli luk oljuštiti, oprati i iseći na sitne kockice, ili izrendati.

2.

Staviti u manju činiju i preliti sa jogurtom.

3.

Nakon toga dodati prstohvat soli i čili paprike, pa preliti sa malo limunovog soka i maslinovog ulja.

4.

Sve dobro promešati i staviti u frižder da se ohladi.

5.

Zatim servirati u manjim činijama, ili velikim šoljama. Gore ukrasiti kockicama krastavaca i čili paprikom.

6.

Jogurt preliv koristiti kao preliv za salate, za pečeno meso, bareno povrće, ili po želji.

7.

Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

-0,5 l jogurta

-1 veći krastavac, ili 2 manja

-2-3 čena belog luka

-manji prstohvat soli

-manji prstohvat čili paprike

-1 kašika limunovog soka

-1 kašika maslinovog ulja