Palačinke sa vanila kremom i jabukama

Priprema
1. Prvo u činiji umutiti jaja, šećer, vanilin šećer i so. Zatim dodati brašno i mleko, pa fino izraditi gustu smesu. Na kraju sipati kiselu vodu i ulje i dobro promešati da se sve sjedini.
2. Ugrejati tiganj i ispeći palačinke da sa obe strane budu crvene.
3. Za pripremu fila prvo jabuke oprati, oljuštiti i iseckati na kockice. Ubaciti u jedan sud, pa dodati šećer i preliti sa vodom. Staviti jabuke da se kuvaju kao za kompot, kuvati oko 10 minuta kada voda provri.
4. U međuvremenu u manju činiju staviti puding od vanile, dodati 1-2 kašike šećera i oko 1 dl vode i fino izmešati.
5. Kada su jabuke skuvane sipati u sud puding od vanile i mešajući kuvati sve zajedno 1-2 minuta dok se ne zgusne.
6. Palačinke filovati sa toplim, ili hladnim filom i gore ih preliti još sa vanila kremom.
7. Mogu se ukrasiti i sa čokoladnim prelivom, šlagom, ili po želji.
8. Prijatno!
Korak po korak
Potrebni sastojci
-2 jaja
-2 kašike šećera
-1 vanila šećer
-0,5 kašikice soli
-12 jako punih kašika brašna
-3 dl mleka
-3 dl kisele vode
-2 kašike ulja
Za pečenje:
-oko 2 kašike ulja
Fil od pudinga:
-3 velike jabuke
-1 l vode
-8 punih kašika šećera
-1 vanilin šećer
-2 kesice pudinga od vanile
-2 kašike šećera i oko 1dl vode za izradu pudinga