Palačinke sa vanila kremom i jabukama

Palačinke sa vanila kremom i jabukama
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1. Prvo u činiji umutiti jaja, šećer, vanilin šećer i so. Zatim dodati brašno i mleko, pa fino izraditi gustu smesu. Na kraju sipati kiselu vodu i ulje i dobro promešati da se sve sjedini.

2.   Ugrejati tiganj i ispeći palačinke da sa obe strane budu crvene.

3.   Za pripremu fila prvo jabuke oprati, oljuštiti i iseckati na kockice. Ubaciti u jedan sud, pa dodati šećer i preliti sa vodom. Staviti jabuke da se kuvaju kao za kompot, kuvati oko 10 minuta kada voda provri.

4.   U međuvremenu u manju činiju staviti puding od vanile, dodati 1-2 kašike šećera i oko 1 dl vode i fino izmešati.

5.   Kada su jabuke skuvane sipati u sud puding od vanile i mešajući kuvati sve zajedno 1-2 minuta dok se ne zgusne.

6.   Palačinke filovati sa toplim, ili hladnim filom i gore ih preliti još sa vanila kremom.

7.   Mogu se ukrasiti i sa čokoladnim prelivom, šlagom, ili po želji.

8.   Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

-2 jaja

-2 kašike šećera

-1 vanila šećer

-0,5 kašikice soli

-12 jako punih kašika brašna

-3 dl mleka

-3 dl kisele vode

-2 kašike ulja

Za pečenje:

-oko 2 kašike ulja

Fil od pudinga:

-3 velike jabuke

-1 l vode

-8 punih kašika šećera

-1 vanilin šećer

-2 kesice pudinga od vanile

-2 kašike šećera i oko 1dl vode za izradu pudinga

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *