Pohovane tikvice iz rerne-brze, ukusne i hrskave
Priprema
1. Odmah na početku pripreme uključiti rernu da se greje na 200 stepeni. Tikvice dobro oprati i sa korom zajedno iseckati na krupnije kocke. Zatim staviti u činiju i posoliti i pobiberiti.
2. U jednoj činiji umutiti jaja viljuškom sa dodatkom malo soli, a u drugu činiju pripremiti brašno za pohovanje. Zatim u jednu činiju staviti prezle i susam, pa promešati.
3. Uzeti jedan pleh srednje veličine i obložiti ga sa papirom za pečenje. Kockice tikvica sada pomoću 2 kašike uvaljati prvo u brašno, zatim u jaja i na kraju u mešavinu prezli i susama.
4. Kockice tikvica poređati u pleh i preliti sa nekoliko kašika ulja. Zatim staviti da se peče na 200 stepeni oko 25-30 minuta sve dok lepo ne porumene i dok ne budu hrskave.
5. Poslužiti toplo uz pire krompir, pirinač, pečeno, ili bareno meso, uz salatu od paradajza, ili po želji.
6. Prijatno!
Korak po korak
Potrebni sastojci
-2 manje tikvice, oko 600 g
-150 g brašna
-4 jaja, sa pola kašikice soli
-150 g prezli
-3 pune kašike susama
-1 puna kašikica soli
-malo sveže mlevenog bibera
-4-5 kašika ulja