Pohovane tikvice iz rerne-brze, ukusne i hrskave

Pohovane tikvice iz rerne-brze, ukusne i hrskave
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.  Odmah na početku pripreme uključiti rernu da se greje na 200 stepeni. Tikvice dobro oprati i sa korom zajedno iseckati na krupnije kocke. Zatim staviti u činiju i posoliti i pobiberiti.

2.  U jednoj činiji umutiti jaja viljuškom sa dodatkom malo soli, a u drugu činiju pripremiti brašno za pohovanje. Zatim u jednu činiju staviti prezle i susam, pa promešati.

3.   Uzeti jedan pleh srednje veličine i obložiti ga sa papirom za pečenje. Kockice tikvica sada pomoću 2 kašike uvaljati prvo u brašno, zatim u jaja i na kraju u mešavinu prezli i susama.

4.   Kockice tikvica poređati u pleh i preliti sa nekoliko kašika ulja. Zatim staviti da se peče na 200 stepeni oko 25-30 minuta sve dok lepo ne porumene i dok ne budu hrskave.

5.   Poslužiti toplo uz pire krompir, pirinač, pečeno, ili bareno meso, uz salatu od paradajza, ili po želji.

6.   Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

-2 manje tikvice, oko 600 g

-150 g brašna

-4 jaja, sa pola kašikice soli

-150 g prezli

-3 pune kašike susama

-1 puna kašikica soli

-malo sveže mlevenog bibera

-4-5 kašika ulja



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *