Savršeni krompir pire sa rukolom i belim lukom

Priprema
1. Krompir i beli luk oljuštiti i oprati, pa krompir iseći na kockice i sve staviti u jedan manji sud. Preliti sa vodom tako da voda prekrije krompir, pa staviti da se kuva uz dodatak pola kašikice soli. Kada voda provri smanjiti vatru i kuvati na tihoj vatri u polupokrivenoj posudi 30 minuta, odnosno sve dok krompir ne omekša.
2. Kada je krompir skuvan ocediti od vode. Zatim dodati so i maslac, pa krompir i beli luk izgnječiti sa viljuškom, ili pomoću kašike za krompir.
3. Nakon toga sipati toplo mleko i mešajući penasto izraditi.
4. Na kraju oprati rukolu, pa ocediti od vode i iskidati rukom na sitnije grančice i dodati u pire. Pire krompir blago pobiberiti, pa sve zajedno fino promešati.
5. Ukrasiti sa nekoliko grančica rukole i poslužiti toplo uz pečeno, ili bareno meso, uz sos od paradajza, uz salatu od krastavaca, ili po želji.
6. Prijatno!
Korak po korak
Potrebni sastojci
-1 kg belog krompira
-2 čena belog luka
-oko 20-30 g rukole, količina po želji
-40 g maslaca
-1,5 dl mleka
-1 ravna kašikica soli
-malo sveže mlevenog bibera, po ukusu
-Za ukrašavanje:
-malo rukole