Savršeni krompir pire sa rukolom i belim lukom

Savršeni krompir pire sa rukolom i belim lukom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Krompir i beli luk oljuštiti i oprati, pa krompir iseći na kockice i sve staviti u jedan manji sud. Preliti sa vodom tako da voda prekrije krompir, pa staviti da se kuva uz dodatak pola kašikice soli. Kada voda provri smanjiti vatru i kuvati na tihoj vatri u polupokrivenoj posudi 30 minuta, odnosno sve dok krompir ne omekša.

2.   Kada je krompir skuvan ocediti od vode. Zatim dodati so i maslac, pa krompir i beli luk izgnječiti sa viljuškom, ili pomoću kašike za krompir.

3.   Nakon toga sipati toplo mleko i mešajući penasto izraditi.

4.   Na kraju oprati rukolu, pa ocediti od vode i iskidati rukom na sitnije grančice i dodati u pire. Pire krompir blago pobiberiti, pa sve zajedno fino promešati.

5.   Ukrasiti sa nekoliko grančica rukole i poslužiti toplo uz pečeno, ili bareno meso, uz sos od paradajza, uz salatu od krastavaca, ili po želji.

6.   Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

-1 kg belog krompira

-2 čena belog luka

-oko 20-30 g rukole, količina po želji

-40 g maslaca

-1,5 dl mleka

-1 ravna kašikica soli

-malo sveže mlevenog bibera, po ukusu

-Za ukrašavanje:

-malo rukole