Domaća juneća supa sa rebrima i rezancima
Priprema
1…Prvo juneća rebra oprati, pa staviti u sud i naliti sa vodom. Za početak samo posoliti i staviti da se kuva.
2. Sačekati da provri, pa kašikom skidati penu koja se napravila. Zatim smanjiti vatru i ostaviti da se kuva oko 1 sat.
3. U međuvremenu očistiti šargarepu, koren peršuna i crni luk, pa oprati. Zatim šargarepu i koren peršuna iseći na krupnije kocke, ili na trake, pa staviti u supu kada je već prošlo sat vremena kuvanja. Ubaciti i glavicu crnog luka, koji se može po želji kratko zapeći na plotni šporeta, ili u tiganju.
4. Sada supu začiniti, dodati vegete i nekoliko zrna bibera i sve zajedno posle dodatka povrća kuvati oko 1 sat.
5. Na kraju izvaditi meso i povrće rešetkastom kašikom u jednu činiju, pa supu procediti. Vratiti na vatru i sada probati supu pre zakuvavanja da li je dovoljno začinjena. Nakon toga supu zakuvati sa rezancima i ostaviti da se kuva 2 minuta. Na samom kraju dodati seckan peršunov list i promešati.
6. Juneću supu sa rebrima poslužiti toplo uz povrće i juneća rebra iz supe.
7. Prijatno!
Potrebni sastojci
-oko 800 g junećih rebara
-4-5 šargarepe
-2 korena peršuna
-peršunov list
-1 glavica crnog luka
-1 puna kašikica soli
-2 pune kašikice vegete
-3-4 zrna bibera
-oko 2 l vode, ili po potrebi
-oko 3-4 kašike rezanaca, količina po želji