Domaća juneća supa sa rebrima i rezancima

Domaća juneća supa sa rebrima i rezancima
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1…Prvo juneća rebra oprati, pa staviti u sud i naliti sa vodom. Za početak samo posoliti i staviti da se kuva.

2.  Sačekati da provri, pa kašikom skidati penu koja se napravila. Zatim smanjiti vatru i ostaviti da se kuva oko 1 sat.

3.   U međuvremenu očistiti šargarepu, koren peršuna i crni luk, pa oprati. Zatim šargarepu i koren peršuna iseći na krupnije kocke, ili na trake, pa staviti u supu kada je već prošlo sat vremena kuvanja. Ubaciti i glavicu crnog luka, koji se može po želji kratko zapeći na plotni šporeta, ili u tiganju.

4.   Sada supu začiniti, dodati vegete i nekoliko zrna bibera i sve zajedno posle dodatka povrća kuvati oko 1 sat.

5.   Na kraju izvaditi meso i povrće rešetkastom kašikom u jednu činiju, pa supu procediti. Vratiti na vatru i sada probati supu pre zakuvavanja da li je dovoljno začinjena. Nakon toga supu zakuvati sa rezancima i ostaviti da se kuva 2 minuta. Na samom kraju dodati seckan peršunov list i promešati.

6.  Juneću supu sa rebrima poslužiti toplo uz povrće i juneća rebra iz supe.

7.  Prijatno!

Potrebni sastojci

-oko 800 g junećih rebara

-4-5 šargarepe

-2 korena peršuna

-peršunov list

-1 glavica crnog luka

-1 puna kašikica soli

-2 pune kašikice vegete

-3-4 zrna bibera

-oko 2 l vode, ili po potrebi

-oko 3-4 kašike rezanaca, količina po želji