Pečena dimljena svinjska plećka sa krompirom i lukom iz rerne
Priprema
1. Tirolsku plećku oprati, preseći na pola, pa staviti u sud i preliti sa vodom. Kuvati na tihoj vatri oko 45 minuta.
2. Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni. Krompir i crni luk oljuštiti, oprati, pa krompir iseći na krugove debljine oko 1 cm. Ako se koristi beli krompir onda sa ljuskom zajedno peći, samo oprati. Jedan veći pleh obložiti sa papirom za pečenje, pa ubaciti krompir i crni luk.
3. Posoliti, pobiberiti, posuti sa crvenom paprikom, pa preliti sa nekoliko kašika ulja. Dobro sve promešati i rasporediti u plehu ravnomerno.
4. Staviti da se peče u rernu na 200 stepeni oko 25 minuta, pa tada izvaditi iz rerne. Sada krompir i crni luk rasporediti sa obe strane pleha i u sredini napraviti mesta za tirolsku plećku. Barenu tirolsku plećku izvaditi iz vode, pa staviti u sredinu pleha i preliti sa nekoliko kašika ulja. Vratiti sve u rernu i peći oko 15 minuta.
5. Na kraju kada se tirolska plećka blago zapeče i krompir bude rumen, izvaditi iz rerne i toplo poslužiti uz sos od paradajza, uz salatu od krastavaca, ili po želji.
6. Prijatno!
Korak po korak
Potrebni sastojci
-oko 1 kg dimljene svinjske plećke, bez kostiju ( tirolske plećke )
-oko 1-1,5 kg krompira
-3-4 glavice crnog luka
-1 puna kašikica vegete
-malo sveže mlevenog bibera
-pola kašikice crvene paprike
-5-6 kašika ulja