Pohovane jabuke sa cimetom-stara zimska poslastica
Priprema
1…Prvo pripremiti smesu za pohovanje, umutiti jaja sa šećerom, pa dodati sve ostale sastojke i fino izraditi. Smesa treba da bude gušća od smese za palačinke da bi se moglo zalepiti za jabuke.
2. Zatim jabuke oprati, oljuštiti, pa izvaditi sredinu i iseći na deblje kolutove,ili na krupnije komade debljine oko 1cm.
3. U dublji tiganj sipati ulje, ili staviti maslac i dobro ugrejati na srednju temperaturu. Nakon toga uzimati kolutove jabuka, pa uvaljati u smesu za pohovanje i staviti u tiganj da se prži.
4. Jabuke pržiti sa obe strane oko 2 minuta sve dok lepo ne porumene, a i jabuke ne omekšaju.
5. Pohovane jabuke vaditi na papirni ubrus i ostaviti da se ocede od viška masnoće.
6. Poslužiti toplo, posuti sa šećerom u prahu i cimetom, ili sa medom, čokoladom, po želji.
7. Prijatno!
Korak po korak
Potrebni sastojci
-4-5 jabuka
-2 komada jaja
-2-3 pune kašike šećera
-1 vanil šećer
-pola kašikice soli
-10 jako punih kašika brašna ( koliko može da stane na kašiku )
-2,5 dl mleka
-1 dl kisele vode
-1 kašika ulja
-rendana kora od limuna
Za prženje:
-oko 1 dl ulja ( ili 3 kašike masti ), po potrebi
-Za posipanje:
-3 kašike šećera u prahu
-1 kašikica cimeta