Pohovane jabuke sa cimetom-stara zimska poslastica

Pohovane jabuke sa cimetom-stara zimska poslastica
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1…Prvo pripremiti smesu za pohovanje, umutiti jaja sa šećerom, pa dodati sve ostale sastojke i fino izraditi. Smesa treba da bude gušća od smese za palačinke da bi se moglo zalepiti za jabuke.

2.   Zatim jabuke oprati, oljuštiti, pa izvaditi sredinu i iseći na deblje kolutove,ili na krupnije komade debljine oko 1cm.

3.   U dublji tiganj sipati ulje, ili staviti maslac i dobro ugrejati na srednju temperaturu. Nakon toga uzimati kolutove jabuka, pa uvaljati u smesu za pohovanje i staviti u tiganj da se prži.

4.  Jabuke pržiti sa obe strane oko 2 minuta sve dok lepo ne porumene, a i jabuke ne omekšaju.

5.  Pohovane jabuke vaditi na papirni ubrus i ostaviti da se ocede od viška masnoće.

6.  Poslužiti toplo, posuti sa šećerom u prahu i cimetom, ili sa medom, čokoladom, po želji.

7.   Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

-4-5 jabuka

-2 komada jaja

-2-3 pune kašike šećera

-1 vanil šećer

-pola kašikice soli

-10 jako punih kašika brašna ( koliko može da stane na kašiku )

-2,5 dl mleka

-1 dl kisele vode

-1 kašika ulja

-rendana kora od limuna

Za prženje:

-oko 1 dl ulja ( ili 3 kašike masti ), po potrebi

-Za posipanje:

-3 kašike šećera u prahu

-1 kašikica cimeta