Rolovano pileće belo meso punjeno sa sirom i šargarepom iz rerne
Priprema
1…Prvo pripremiti fil, šargarepu oljuštiti, oprati i izrendati. Peršun list oprati i sitno iseckati. Zatim izrendati tvrdi sir i sve staviti zajedno u jednu činiju. Dodati kiselu pavlaku i po želji malo seckanog suvog vrata i sve promešati.
2. Pileći file oprati, ocediti od vode, pa iseći na tanke šnicle. Posoliti i pobiberiti sa obe strane, pa zatim kuhinjskim čekićem dobro izlupati na jako tanke šnicle.
3. Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni. Nakon toga uzeti pleh srednje veličine i dno tanko namazati sa uljem. Sada na jedan kraj šnicli staviti jednu punu kašiku fila i čvrsto urolati. Poređati rolovani pileći file u pleh tako da sastav bude okrenut nadole, pa zatim gore preliti sa nekoliko kašika ulja i blago pobiberiti. Dobije se oko 12 komada rolovanih pilećih filea.
4. Staviti u rernu na 200 stepeni i peći oko 30 minuta, pa kad već blago porumeni izvaditi iz rerne. Svaki komad rolovanog pilećeg filea premazati sa kiselom pavlakom i vratiti u rernu da se peče još oko 15-20 minuta, sve dok lepo ne porumeni.
5. Poslužiti toplo uz pire ili pečen krompir, uz sos i salatu, ili po želji.
6. Prijatno!
Korak po korak
Potrebni sastojci
-oko 1 kg pilećeg filea
-3 kašikice soli
-pola kašikice bibera
-oko 4-5 kašika ulja, za pleh i za pečenje
Za fil:
-oko 200 g tvrdog sira
-1 šargarepa
-oko 2-3 pune kašike peršunovog lista
-2 pune kašike kisele pavlake
-100 g suvog vrata-po želji
Gore premazati sa:
-4 pune kašike kisele pavlake