Brza palačinka iz rerne sa kruškama
Priprema
1. Prvo kruške oprati , oljuštiti i iseći na krupne komade.
2. U tiganj staviti maslac i istopiti na tihoj vatri, pa zatim ubaciti kruške. Posuti sa šećerom, vanila šećerom, cimetom i sa rendanom korom limuna, pa dinstati dalje na srednjoj temperaturi oko 10 minuta. Za vreme dinstanja često promešati i kada kruške već pomalo omekšaju i šećer se zgusne i pomalo karamelizuje skinuti sa vatre.
3. Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni. U međuvremenu pripremiti testo. U činiji prvo umutiti jaja sa šećerom i vanila šećerom, pa dodati prstohvat soli, brašno, mleko i koru limuna. Izraditi testo samo kratko sa varjačom, ili kašikom.
4. Sada dinstane kruške prebaciti u mali okrugli pleh i lepo rasporediti. Zatim preliti sa testom za palačinke.
5. Dinstanje krušaka se može pripremiti i odmah u malom okruglom plehu, pa onda posle samo preliti sa testom.
6. Staviti da se peče na 200 stepeni i peći oko 20-25 minuta, sve dok lepo ne porumeni.
7. Kada se palačinka izvadi iz rerne prvo preliti sa sokom od limuna, pa zatim posuti sa rendanom korom od limuna.
8. Prijatno!
Korak po korak
Potrebni sastojci
Za testo:
-2 jaja
-1 puna kašika šećera
-1 vanil šećer
-prstohvat soli
-5-6 jako punih kašika brašna ( koliko može da stane na kašiku )
-1,5 dl mleka
-rendana kora od pola limuna
Za fil:
-5-6 krušaka
-2 pune kašike maslaca
-3 pune kašike šećera ( smeđi šećer, po želji )
-2 vanila šećera
-rendana kora od pola limuna
-1 puna kašikica cimeta
Gore preliti sa:
-sokom od pola limuna
-i posuti sa rendanom limunovom korom