Fina i kremasta mimoza salata sa mladim crnim lukom

Fina i kremasta mimoza salata sa mladim crnim lukom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.  Prvo krompir dobro oprati i obariti u posoljenoj vodi. U isti sud se mogu staviti i jaja, pa od trenutka kada počne voda da vri, jaja bariti 10 minuta, pa ih izvaditi iz vode i ohladiti. Krompir kuvati dalje oko 30-40 minuta u zavisnosti od veličine.

2.   Kada se krompir skuvao ohladiti pod mlazom vode i ostaviti još da odstoji da se dobro ohladi.

3.   Za to vreme dok se krompir hladi pripremiti sve ostale sastojke koje treba izrendati, ili iseći. Salamu i mladi crni luk zajedno sa zelenim delom iseći na kockice, a tvrdi sir, belanca i posebno odvojiti žumanca, pa izrendati.

4.  Nakon toga pripremiti premaz, kiselu pavlaku i majonez staviti u manju činiju, pa malo posoliti i pobiberiti i fino, kremasto izraditi.

5.  Sada oljuštiti krompir i izrendati, pa staviti u jednu veću činiju. Blago posoliti, pobiberiti i promešati. Preko krompira staviti oko 2 kašike premaza, pa namazati ravnomerno.

6.   Zatim nastaviti ređati po jedan red od svih sastojaka. Poređati, sir, salamu, mladi crni luk, belance i svaki red premazati sa premazom. Redosled ređanja može po svom izboru, ali na samom kraju preko zadnjeg premaza staviti rendana žumanca.

7.   Mimoza salatu ukrasiti sa malo peršunovog lista, čeri paradajza, maslinama, ili po želji.

8.   Salatu staviti u frižder da malo stegne i da se sastave sastojci. Poslužiti uz prasetinu, pečeno meso, roštilj, ili po želji.

9.   Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

-3-4 kuvana krompira srednje veličine

-150 g tvrdog sira

-150 g salame, ili šunke, suvog vrata, po izboru

-3-4 struka mladog crnog luka

-3-4 komada jaja

-1 ravna kašikica soli i malo bibera za krompir

Za premaz:

-150 g kisele pavlake

-150 g majoneza

-pola kašikice soli

-malo sveže mlevenog bibera

Za ukrašavanje:

-malo peršunovog lista

-malo čeri paradajza, maslina, ili po želji

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *