Mak kocke sa pomorandžom i čokoladom

Mak kocke sa pomorandžom i čokoladom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1.   Odmah na početku pripreme uključiti rernu da se greje na 200 stepeni. Pomorandže oprati i ocediti od vode. Pripremiti mleveni mak i sve ostale sastojke za kolač.

2.   U činiji prvo umutiti jaja i šećer penasto, zatim dodati sve ostale sastojke i fino izmešati sa varjačom.

3.   Sada testo sipati u pleh srednje veličine koji je obložen sa papirom za pečenje, ili namazan sa maslacem i posut sa malo brašna.

4.   Kolač staviti da se peče na 200 stepeni i peći oko 20-25 minuta.

5.   Kada je kolač ispečen izvaditi ga iz rerne i kada se ohladi preseći na pola. Jednu polovinu namazati sa pekmezom, pa onda spojiti obe polovine.

6.   Sada kolač preliti prvo sa sokom od jedne pomorandže, pa preko toga sa čokoladnom glazurom.

7.   Kolač se može pripremiti i jednostavno bez pekmeza, tako što se posle pečenja samo prelije sa sokom od pomorandže i iseče na kocke.

8.   Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

Mera je šolja od 2,5 dl.

Za testo:

-2 jaja

-1 šolja šećera

-2 vanilin šećera

-1 šolja mleka

-1 dl ulja

-200 g mlevenog maka

-1 šolja brašna

-1 prašak za pecivo

-rendana kora od jedne pomorandže

Za premazivanje kore:

-5-6 kašika pekmeza od kajsije, po potrebi

-Za preliv:

-ceđen sok od jedne pomorandže ( 1 veća, ili 2 manje pomorandže )

Za čokoladnu glazuru:

-150 g čokolade

-5-6 kašika mleka

-1 puna kašika maslaca, ili margarina

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *