Kolač sa grizom i rumom-sočan i kremast

Kolač sa grizom i rumom-sočan i kremast
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1…Prvo skuvati griz, mleko staviti da se greje, pa dok se mleko nije jako ugrejalo dodati griz, šećer i vanila šećer. Promešati, pa sačekati da provri, a za to vreme polako mešati da se ne bi stvorile grudvice.

2.   Kuvati 10 minuta mešajući, pa onda skinuti sa vatre i podeliti na 2 dela. U jedan deo dodati kakao prah i fino izraditi. Za filovanje kora zatim oba fila treba podeliti na 2 dela.

3.   Keks podeliti na 3 dela za 3 kore. Svaki red kore kada se poređa prelije sa prelivom od 5 kašika čokoladnog mleka i 1-2 kašike ruma.

4.  Odmah početi filovati kore sa toplim filom. Prvo na prvu koru od keksa sipati preliv, pa namazati pola količine tamnog fila.

5.  Na drugu koru sipati preliv, pa onda staviti pola količine belog fila i preko toga pola količine tamnog fila.

6.  Na treću koru ide preliv, pa onda pola količine belog fila. Na kraju tortu ukrasiti.

7.   Tortu ukrasiti sa čokoladnim mrvicama, sa malo šlaga i kakao praha, ili po želji. Zatim je ostaviti u frižderu da malo stegne i onda iseći i poslužiti.

8.   Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

Za kore:

-oko 300 g keksa bevita ( ili plazma, petit beurre, ili po izboru )

Za preliv za kore:

-15 kašika čokoladnog mleka

-6 kašika ruma

Za fil:

-1 l mleka

-8 srednjih kašika griza

-7 punih kašika šećera

-3 vanilin šećera

Za ukrašavanje:

-čokoladne mrvice

-malo kakao praha

-malo šlaga, ili po izboru

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *