Prženi kiseli kupus-brzo i mnogo ukusno jelo

Prženi kiseli kupus-brzo i mnogo ukusno jelo
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1…Pripremiti oko 500 g narezanog kiselog kupusa. Zatim crni luk oljuštiti, oprati i sitnije iseckati.

2.   Crni luk staviti u dublji tiganj i preliti sa malo ulja, pa kratko propržiti na srednjoj temperaturi. Pržiti samo nekoliko minuta da luk sasvim malo požuti.

3.   Zatim dodati narezani kiseli kupus sa sokom zajedno i nastaviti pržiti na srednjoj temperaturi uz često mešanje.

4.   Za vreme prženja dodati začine i pržiti ukupno oko 15-20 minuta, sve dok kupus ne dobije boju od prženja.

5.   Prženi kiseli kupus toplo servirati i poslužiti uz pire krompir, pečeno meso, pečenu ribu, bareni pirinač, ili po želji.

6.  Prijatno!

Potrebni sastojci

-oko 500 g narezanog kiselog kupusa, sa sokom zajedno

-1 veća glavica crnog luka

-pola kašikice vegete

-malo sveže mlevenog bibera, po ukusu

-3-4 kašike ulja ( ili 1 kašika masti )