Neverovatno mekane i ukusne krmenadle iz rerne sa lukom

Neverovatno mekane i ukusne krmenadle iz rerne sa lukom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1…Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni. Meso treba da je isečeno na tanje šnicle i prvo posoliti i pobiberiti sa obe strane.

2.   Zatim u dublji tiganj sipati malo ulja i na jačoj vatri svaki komad mesa propržiti kratko sa obe strane, nekoliko minuta. Nakon toga meso izvaditi na jedan tanjir.

3.   Crni luk oljuštiti, oprati i iseći na deblje kolutove. Sada u isti tiganj ubaciti crni luk, malo posoliti i samo kratko propržiti mešajući.

4.   Uzeti jedan dublji pleh, ili vatrostalnu činiju, pa prvo na dno poređati komade mesa. Preko mesa rasporediti kolutove crnog luka i sipati masnoću od pečenja iz tiganja.

5.   Zatim napraviti preliv, izmešati sve sastojke i preliti preko luka. Na samom kraju staviti gore rendani tvrdi sir.

6.   Staviti meso da se peče na 200 stepeni i peći oko 35-40 minuta, sve dok gore sir blago ne porumeni.

7.   Krmenadle iz rerne poslužiti toplo uz pire krompir i salatu, ili po želji.

8.   Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

Za meso:

-oko 0,5 kg svinjskih krmenadli, bez kostiju

-1,5 pune kašikice soli

-malo mlevenog bibera

-5-6 kašika ulja za pečenje

Za crni luk:

-3 veće glavice crnog luka

-veći prstohvat soli

Za preliv:

-2 dl kisele pavlake

-2 dl pavlake za kuvanje

-prstohvat soli

-malo mlevenog bibera

Gore:

-oko 150 g tvrdog sira