Dinstane jabuke sa cimetom-brz i ukusan desert

Dinstane jabuke sa cimetom-brz i ukusan desert
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1…Prvo jabuke oprati, očistiti od semenke i iseći na krupnije komade. Poprskati sa malo limunovog soka.

2.   Sada u jedan dublji tiganj staviti maslac i na tihoj vatri polako rastopiti. Ubaciti jabuke u tiganj i dinstati na maslacu na tihoj vatri 10 minuta. Jabuke nekoliko puta okrenuti za vreme dinstanja.

3.   Kada su jabuke već pomalo omekšale posuti ih sa šećerom, vanila šećerom i cimetom. Nastaviti dinstanje još oko 15-20 minuta i jabuke nekoliko puta okrenuti da se ravnomerno dinstaju.

4.   Nakon toga ih izvaditi u činiju i poslužiti tople, ili ostaviti da se prohlade.

5.   Mogu se poslužiti sa malo šlaga, čokoladnom glazurom, medom, ili po želji.

6.   Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

-4-5 jabuka, kiselih

-20 g maslaca

-2-3 pune kašike šećera ( belog, ili smeđeg )

-2 vanil šećera

-1 puna kašikica cimeta

-malo soka od limuna

Za ukrašavanje:

-malo šlaga, meda, ili po želji



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *