Dinstane jabuke sa cimetom-brz i ukusan desert
Priprema
1…Prvo jabuke oprati, očistiti od semenke i iseći na krupnije komade. Poprskati sa malo limunovog soka.
2. Sada u jedan dublji tiganj staviti maslac i na tihoj vatri polako rastopiti. Ubaciti jabuke u tiganj i dinstati na maslacu na tihoj vatri 10 minuta. Jabuke nekoliko puta okrenuti za vreme dinstanja.
3. Kada su jabuke već pomalo omekšale posuti ih sa šećerom, vanila šećerom i cimetom. Nastaviti dinstanje još oko 15-20 minuta i jabuke nekoliko puta okrenuti da se ravnomerno dinstaju.
4. Nakon toga ih izvaditi u činiju i poslužiti tople, ili ostaviti da se prohlade.
5. Mogu se poslužiti sa malo šlaga, čokoladnom glazurom, medom, ili po želji.
6. Prijatno!
Korak po korak
Potrebni sastojci
-4-5 jabuka, kiselih
-20 g maslaca
-2-3 pune kašike šećera ( belog, ili smeđeg )
-2 vanil šećera
-1 puna kašikica cimeta
-malo soka od limuna
Za ukrašavanje:
-malo šlaga, meda, ili po želji