Prokelj iz rerne sa belim lukom i kokosovim uljem

Prokelj iz rerne sa belim lukom i kokosovim uljem
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1…Odmah na početku pripreme uključiti rernu da se greje na 200 stepeni. Prokelj oprati, pa očistiti. Odseći malo korena i skinuti spoljne listove, ukoliko su prljavi. Ako su krupnije glavice, onda ih prepoloviti.

2.   Staviti u sud za pečenje, pa dodati prvo sitno seckan beli luk, sve začine i preliti sa otopljenim kokosovim uljem. Dobro promešati.

3.   Zatim feta sir izgnječiti, dodati kiselu pavlaku i promešati. Premazati preko prokelja.

4.  Na samom kraju još posuti gore sa prezlom i staviti da se peče na 200 stepeni 30 minuta.

5.  Poslužiti toplo uz pečeno meso, kobasice, pire krompir, ili po želji.

6.   Prijatno!

Potrebni sastojci

Za prokelj:

-oko 400 g prokelja

-1 veći čen belog luka

-pola kašikice soli

-pola kašikice vegete

-malo sveže mlevenog bibera

-malo origana, po želji

-2 kašike otopljenog kokosovog ulja

-Za preliv:

-oko 100 g feta sira, ili sitnog sira

-2 pune kašike kisele pavlake

-po želji dodati 1 jaje

Za posipanje:

.-1 puna kašika prezle