Krompir paprikaš sa piletinom

Krompir paprikaš sa piletinom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1…Prvo crni luk oljuštiti, oprati i sitno iseckati. Staviti u veći sud i dodati nekoliko kašika ulja, pa na tihoj vatri kratko propržiti nekoliko minuta.

2.   Nakon toga dodati pileće meso i malo vode, oko 1 dl, pa sve zajedno dinstati na srednjoj vatri oko 15 minuta.

3.   Sada posuti meso sa crvenom paprikom i sve promešati.

4.   Naliti sa vodom da prekrije meso, pa promešati i kratko kuvati, oko 15 minuta,

5.   U međuvremenu oljuštiti krompir, oprati i iseći na krupne komade. Sada dodati krompir u sud i sve ostale začine, pa promešati. Zatim sipati vode koliko bude bilo potrebno da voda sve prekrije.

6.   Kuvati sve zajedno oko 1 sat.

7.  Na kraju ukrasiti sa malo seckanog peršunovog lista.

8.  Prijatno!

Potrebni sastojci

-oko 1,5-2 kg pilećeg mesa

-oko 1,5-2 kg krompira

-5-6 glavica crnog luka

-2 ravne kašikice soli

-3 pune kašikice vegete

-pola kašikice bibera

-2 pune kašikice crvene paprike

-na vrh kašikice ljute čili paprike

-oko 1,5-2 l vode, po potrebi da sve prekrije

-3-4 kašike ulja, ili 1 ravna kašika masti

-malo peršunovog lista, za ukrašavanje