Krompir paprikaš sa piletinom
Priprema
1…Prvo crni luk oljuštiti, oprati i sitno iseckati. Staviti u veći sud i dodati nekoliko kašika ulja, pa na tihoj vatri kratko propržiti nekoliko minuta.
2. Nakon toga dodati pileće meso i malo vode, oko 1 dl, pa sve zajedno dinstati na srednjoj vatri oko 15 minuta.
3. Sada posuti meso sa crvenom paprikom i sve promešati.
4. Naliti sa vodom da prekrije meso, pa promešati i kratko kuvati, oko 15 minuta,
5. U međuvremenu oljuštiti krompir, oprati i iseći na krupne komade. Sada dodati krompir u sud i sve ostale začine, pa promešati. Zatim sipati vode koliko bude bilo potrebno da voda sve prekrije.
6. Kuvati sve zajedno oko 1 sat.
7. Na kraju ukrasiti sa malo seckanog peršunovog lista.
8. Prijatno!
Potrebni sastojci
-oko 1,5-2 kg pilećeg mesa
-oko 1,5-2 kg krompira
-5-6 glavica crnog luka
-2 ravne kašikice soli
-3 pune kašikice vegete
-pola kašikice bibera
-2 pune kašikice crvene paprike
-na vrh kašikice ljute čili paprike
-oko 1,5-2 l vode, po potrebi da sve prekrije
-3-4 kašike ulja, ili 1 ravna kašika masti
-malo peršunovog lista, za ukrašavanje