Veoma sočan i ukusan nadev od rogača za štrudle, kifle i lenju pitu
Priprema
1….U jednu činiju staviti mleveni rogač.
2. Zatim u mleko dodati šećer i vanilin šećer, pa staviti na vatru i sačekati da provri.
3. Sa vrućim mlekom odmah preliti rogač i dobro promešati da rogač upije mleko.
4. Kada se fil malo prohladi dodati griz, džem ( ili pekmez ) i rendanu limunovu koru. Sve fino promešati.
5. Ovaj fil koristiti za prhke štrudlice, kiflice, ili za lenju pitu. Fil je veoma sočan i ukusan.
6. Ako se fil koristi za štrudlice ova količina je dovoljna za 2 štrudlice.
7. Recept za pripremu testa za prhke štrudlice se nalazi na sajtu Kuvanje od srca.
8. Prijatno!
Potrebni sastojci
-250 g mlevenog rogača
-250 g šećera
-2 vanilin šećera
-2 dl mleka
-2 pune kašike griza
-2 jako pune kašike džema ili pekmeza od kajsije
-rendana kora od jednog limuna, ili pomorandže