Veoma sočan i ukusan nadev od rogača za štrudle, kifle i lenju pitu

Veoma sočan i ukusan nadev od rogača za štrudle, kifle i lenju pitu
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….U jednu činiju staviti mleveni rogač.

2.   Zatim u mleko dodati šećer i vanilin šećer, pa staviti na vatru i sačekati da provri.

3.   Sa vrućim mlekom odmah preliti rogač i dobro promešati da rogač upije mleko.

4.   Kada se fil malo prohladi dodati griz, džem ( ili pekmez ) i rendanu limunovu koru. Sve fino promešati.

5.   Ovaj fil koristiti za prhke štrudlice, kiflice, ili za lenju pitu. Fil je veoma sočan i ukusan.

6.   Ako se fil koristi za štrudlice ova količina je dovoljna za 2 štrudlice.

7.   Recept za pripremu testa za prhke štrudlice se nalazi na sajtu Kuvanje od srca.

8.   Prijatno!

Potrebni sastojci

-250 g mlevenog rogača

-250 g šećera

-2 vanilin šećera

-2 dl mleka

-2 pune kašike griza

-2 jako pune kašike džema ili pekmeza od kajsije

-rendana kora od jednog limuna, ili pomorandže