Sutlijaš sa pudingom od vanile
Priprema
1….Prvo pirinač potopiti u hladnu vodu i isprati iz nekoliko voda.
2. Zatim staviti u veći sud, pa preliti sa vodom i kuvati oko 20-25 minuta. Za vreme kuvanja nekoliko puta promešati.
3. U međuvremenu prašak za puding izmešati sa malo mleka oduzetog od ukupne količine.
4. Kada voda u potpunosti ispari i pirinač se skuva prvo dodati mleko i dobro promešati da se sve sjedini. Zatim sačekati da provri, pa onda smanjiti vatru i sipati pripremljen puding, zatim dodati šećer, vanilin šećer i po želji koru od pomorandže.
5. Sada neprestano mešati i kuvati 5-10 minuta da smesa dobije finu gustinu.
6. Zatim servirati u manjim činijama.
7. Gore posuti sa cimetom. Može se jesti i vruć i hladan.
8. Prijatno!
Korak po korak
Potrebni sastojci
-8 punih kašika pirinča
-8 dl vode
-1 l mleka
-1 kesica pudinga od vanile
-8 punih kašika šećera
-2 vanilin šećera
-malo rendane kore od pomorandže, po želji
Za posipanje:
-oko 2 pune kašikice cimeta