Jako ukusno dinstano meso u sosu od luka i pavlake

Jako ukusno dinstano meso u sosu od luka i pavlake
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1…Crni luk iseći na tanke polukrugove ili kockice.

2.   Meso iseći na krupnije komade i staviti u veći sud, pa začiniti i promešati.

3.   Sada meso preliti sa malo ulja i kratko propržiti mešajući na srednjoj vatri, oko 5-10 minuta.

4.    Zatim u sud dodati crni luk i preliti sa vodom, tako da voda sve prekrije. Na kraju dodati začine i promešati.

5.   Kuvati na tihoj vatri poklopljeno oko 1,5-2 sata, sve dok meso i luk fino ne omekšaju i dok se ne dobije željena gustina. Pred kraj se može kuvati u polupokrivenoj posudi i malo pojačati vatru, ako se želi dobiti veća gustina.

6.   Na kraju dodati kiselu pavlaku, pa promešati i ostaviti još nekoliko minuta da se kuva.

7.   Dinstano meso poslužiti uz pire krompir, pirinač, testeninu i salatu po želji.

8.   Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

Za dinstano meso:

-oko 1 kg svinjskih šnicli  ( ili junetina, piletina, ćuretina )

-1 ravna kašikica soli

-1 ravna kašikica vegete

-malo bibera

Za sos:

-oko 8 većih glavica crnog luka

-1 ravna kašikica vegete

-pola kašikice bibera

-oko 5 dl vode

-4 pune kašike kisele pavlake