Jako ukusno dinstano meso u sosu od luka i pavlake
Priprema
1…Crni luk iseći na tanke polukrugove ili kockice.
2. Meso iseći na krupnije komade i staviti u veći sud, pa začiniti i promešati.
3. Sada meso preliti sa malo ulja i kratko propržiti mešajući na srednjoj vatri, oko 5-10 minuta.
4. Zatim u sud dodati crni luk i preliti sa vodom, tako da voda sve prekrije. Na kraju dodati začine i promešati.
5. Kuvati na tihoj vatri poklopljeno oko 1,5-2 sata, sve dok meso i luk fino ne omekšaju i dok se ne dobije željena gustina. Pred kraj se može kuvati u polupokrivenoj posudi i malo pojačati vatru, ako se želi dobiti veća gustina.
6. Na kraju dodati kiselu pavlaku, pa promešati i ostaviti još nekoliko minuta da se kuva.
7. Dinstano meso poslužiti uz pire krompir, pirinač, testeninu i salatu po želji.
8. Prijatno!
Korak po korak
Potrebni sastojci
Za dinstano meso:
-oko 1 kg svinjskih šnicli ( ili junetina, piletina, ćuretina )
-1 ravna kašikica soli
-1 ravna kašikica vegete
-malo bibera
Za sos:
-oko 8 većih glavica crnog luka
-1 ravna kašikica vegete
-pola kašikice bibera
-oko 5 dl vode
-4 pune kašike kisele pavlake