Najjednostavnija puding torta od keksa sa kokosom
Priprema
1…Izmešati puding, šećer i 200 ml hladnog mleka da nema grudvica.
2. Ostatak mleka staviti na vatru da provri, pa onda dodati razmućeni puding i na tihoj vatri mešati dok se ne zgusne.
3. Skinuti sa vatre i u vruć fil dodati margarin i kokosovo brašno, pa penasto izraditi.
4. Keks podeliti na 4 dela za četiri kore, a i fil će se deliti na 4 dela.
5. Sada uzeti jednu dublju posudu, ili pleh i poređati dole prvi red keksa. Svaki red keksa preliti sa 4-5 kašika hladnog mleka i premazati sa vrućim filom.
6. Gornji red keksa premazati sa filom i posuti sa kokosovim brašnom, ili po želji ukrasiti sa šlagom.
7. Puding tortu ostaviti nekoliko sati u frižderu da se dobro ohladi.
8. Prijatno!
Potrebni sastojci
-oko 600-700 g keksa petit beurre, u zavisnosti od veličine posude
-4 pudinga od čokolade
-1,5 l mleka
-15 punih kašika šećera
-200 g margarina, ili maslaca
-100 g kokosovog brašna
Za prelivanje keksa:
-oko 20 kašika mleka
Za ukrašavanje:
-2-3 kašike kokosovog brašna
-ili po želji, 2-3 šlaga