Oblanda sa keksom, limunom i kiselom pavlakom-jako ukusna i brza

Oblanda sa keksom, limunom i kiselom pavlakom-jako ukusna i brza
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1…Prvo margarin iseći na nekoliko delova i staviti na tihu vatru da se otopi. Odmah dodati šećer i vanilin šećer, pa mešati da se rastopi.

2.   Zatim dodati kiselu pavlaku i mešajući sačekati da provri i da se sve sjedini.

3.   Sada skinuti sa vatre i dodati mleveni keks, rendanu koru i sok od limuna, pa promešati. Ostaviti oko 20 minuta da se fil prohladi i sa mlakim filom filovati oblatne sa hrapave strane.

4.  Veliko pakovanje oblatne preseći na pola. Fil treba podeliti na 4 dela i svaku koru bogato filovati. Na kraju staviti gornju koru i pritisnuti ravnomerno po celoj površini da se zalepi za fil.

5.   Ukrasiti sa malo čokoladne glazure i staviti u frižder da odstoji oko 2-3 sata da stegne.

6.   Za filovanje celog velikog pakovanja oblatni količinu fila treba udvostručiti.

7.   Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

-pola pakovanja velike oblatne

-125 g margarina, ili maslaca

-1 čaša od 2 dl šećera

-2 vanilin šećera

-1 čaša od 1,8 dl kisele pavlake

-150 g mlevenog keksa

-rendana kora od 2 limuna

-ceđeni sok od jednog limuna