Oblanda sa keksom, limunom i kiselom pavlakom-jako ukusna i brza
Priprema
1…Prvo margarin iseći na nekoliko delova i staviti na tihu vatru da se otopi. Odmah dodati šećer i vanilin šećer, pa mešati da se rastopi.
2. Zatim dodati kiselu pavlaku i mešajući sačekati da provri i da se sve sjedini.
3. Sada skinuti sa vatre i dodati mleveni keks, rendanu koru i sok od limuna, pa promešati. Ostaviti oko 20 minuta da se fil prohladi i sa mlakim filom filovati oblatne sa hrapave strane.
4. Veliko pakovanje oblatne preseći na pola. Fil treba podeliti na 4 dela i svaku koru bogato filovati. Na kraju staviti gornju koru i pritisnuti ravnomerno po celoj površini da se zalepi za fil.
5. Ukrasiti sa malo čokoladne glazure i staviti u frižder da odstoji oko 2-3 sata da stegne.
6. Za filovanje celog velikog pakovanja oblatni količinu fila treba udvostručiti.
7. Prijatno!
Korak po korak
Potrebni sastojci
-pola pakovanja velike oblatne
-125 g margarina, ili maslaca
-1 čaša od 2 dl šećera
-2 vanilin šećera
-1 čaša od 1,8 dl kisele pavlake
-150 g mlevenog keksa
-rendana kora od 2 limuna
-ceđeni sok od jednog limuna