Pileća džigerica iz rerne sa krompirom i belim lukom
Priprema
1….Crni i beli luk oljuštiti i sitno iseckati.
2. Krompir oljuštiti, pa iseći na kolutove i kuvati u blago posoljenoj vodi 10 minuta da bude polu skuvan. Zatim izvaditi i procediti od vode.
3. U vodu od kuvanja krompira staviti pileću džigericu i kuvati samo 5 minuta, pa izvaditi iz vode.
4. Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni. Uzeti jednu dublju posudu za pečenje, pa namazati sa mašću ( ili sa uljem ) sa svih strana. Posle u sud staviti krompir, džigericu, seckan crni i beli luk i posuti sa začinima. Sve lagano promešati.
5. Sada gore posuti sa seckanim mladim crnim lukom i preliti sa uljem.
6. Peći na 200 stepeni oko 35-40 minuta, sve dok ne porumeni.
7. Ukrasiti sa zelenim delom mladog crnog luka i poslužiti toplo uz svežu zelenu salatu, jogurt, kiselo mleko, ili po želji.
8. Prijatno!
Korak po korak
Potrebni sastojci
-500 g pileće džigerice
-oko 1 kg krompira
-4-5 čena belog luka
-2 srednje glavice crnog luka
-4-5 struka mladog crnog luka
-1 ravna kašikica soli
-1 puna kašikica vegete
-pola kašikice bibera
-na vrh kašikice čili paprike
-pola kašikice majčine dušice ( ili origana )
Za sud za pečenje:
-1 puna kašika masti ( ili pola dl ulja )
Za prelivanje:
-oko 5 kašika ulja