Pileća džigerica iz rerne sa krompirom i belim lukom

Pileća džigerica iz rerne sa krompirom i belim lukom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Crni i beli luk oljuštiti i sitno iseckati.

2.   Krompir oljuštiti, pa iseći na kolutove i kuvati u blago posoljenoj vodi 10 minuta da bude polu skuvan. Zatim izvaditi i procediti od vode.

3.   U vodu od kuvanja krompira staviti pileću džigericu i kuvati samo 5 minuta, pa izvaditi iz vode.

4.   Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni. Uzeti jednu dublju posudu za pečenje, pa namazati sa mašću ( ili sa uljem ) sa svih strana. Posle u sud staviti krompir, džigericu, seckan crni i beli luk i posuti sa začinima. Sve lagano promešati.

5.   Sada gore posuti sa seckanim mladim crnim lukom i preliti sa uljem.

6.   Peći na 200 stepeni oko 35-40 minuta, sve dok ne porumeni.

7.   Ukrasiti sa zelenim delom mladog crnog luka i poslužiti toplo uz svežu zelenu salatu, jogurt, kiselo mleko, ili po želji.

8.   Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

-500 g pileće džigerice

-oko 1 kg krompira

-4-5 čena belog luka

-2 srednje glavice crnog luka

-4-5 struka mladog crnog luka

-1 ravna kašikica soli

-1 puna kašikica vegete

-pola kašikice bibera

-na vrh kašikice čili paprike

-pola kašikice majčine dušice ( ili origana )

Za sud za pečenje:

-1 puna kašika masti ( ili pola dl ulja )

Za prelivanje:

-oko 5 kašika ulja