Dinstana boranija sa krompirom i mirođijom

Dinstana boranija sa krompirom i mirođijom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Boraniju očistiti i iseći, krompir, crni i beli luk sitno iseckati, a šargarepu iseći na tanke kolutove.

2.   Sada na malo ulja kratko propržiti nekoliko minuta seckan crni i beli luk i šargarepu.

3.   Dodati boraniju, pa preliti sa malo vode i posoliti. Na tihoj vatri dinstati 15 minuta poklopljeno.

4.   Zatim u sud ubaciti kockice krompira i sitno seckanu mirođiju. Posuti sa vegetom i biberom i nastaviti kuvati još na tihoj vatri poklopljeno 20 minuta. Povremeno promešati i po potrebi dodati malo vode.

5.   Poslužiti kao prilog uz pečeno, ili pohovano meso, uz salatu od krastavaca, ili po želji.

6.   Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

-oko 500 g boranije

-3 krompira srednje veličine

-1 šargarepa

-1 glavica crnog luka

-2 čena belog luka

-pola veze sveže mirođije, ili 1 puna kašika sušene

-1 ravna kašikica soli

-1 ravna kašikica vegete

-pola kašikice bibera

-3 kašike ulja

-oko 2, 5 dl vode za dinstanje, ili po potrebi