Dinstana boranija sa krompirom i mirođijom
Priprema
1….Boraniju očistiti i iseći, krompir, crni i beli luk sitno iseckati, a šargarepu iseći na tanke kolutove.
2. Sada na malo ulja kratko propržiti nekoliko minuta seckan crni i beli luk i šargarepu.
3. Dodati boraniju, pa preliti sa malo vode i posoliti. Na tihoj vatri dinstati 15 minuta poklopljeno.
4. Zatim u sud ubaciti kockice krompira i sitno seckanu mirođiju. Posuti sa vegetom i biberom i nastaviti kuvati još na tihoj vatri poklopljeno 20 minuta. Povremeno promešati i po potrebi dodati malo vode.
5. Poslužiti kao prilog uz pečeno, ili pohovano meso, uz salatu od krastavaca, ili po želji.
6. Prijatno!
Korak po korak
Potrebni sastojci
-oko 500 g boranije
-3 krompira srednje veličine
-1 šargarepa
-1 glavica crnog luka
-2 čena belog luka
-pola veze sveže mirođije, ili 1 puna kašika sušene
-1 ravna kašikica soli
-1 ravna kašikica vegete
-pola kašikice bibera
-3 kašike ulja
-oko 2, 5 dl vode za dinstanje, ili po potrebi