Ukusna goveđa supa sa povrćem
Priprema
1….Goveđe meso staviti u veći sud, pa preliti sa vodom. Kada voda provri na početku kašikom skidati penu koja se stvara.
2. Zatim dodati glavice crnog luka, malo peršunovog lista i posoliti. Kuvati oko 1 sat.
3. U međuvremenu očistiti ostalo povrće i iseći na krupnije komade.
4. U supu sada dodati povrće i začine i kuvati dalje oko 1 sat na laganoj vatri poklopljeno.
5. Kada je meso omekšalo izvaditi iz supe i odvojiti od kosti, pa iseći na krupnije komade.
6. U supu dodati rezanca, pa kuvati nekoliko minuta i posle vratiti meso u supu.
7. Na kraju posuti seckanim peršunovim lišćem i toplo poslužiti.
8. Prijatno!
Potrebni sastojci
-oko 600 g goveđeg mesa sa kostima
-6 šargarepa
-3 korena peršuna
-peršunov list
-2 manje, ili 1 veća keleraba
-malo graška, ili karfiola, po želji
-2 manje glavice crnog luka
-2 ravne kašikice soli
-3 pune kašikice vegete
-nekoliko zrna bibera
-oko 2,5-3 l vode, ili po potrebi
-4 kašike rezanaca