Pečen karfiol u rerni

Pečen karfiol u rerni
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Karfiol oprati i iseći na manje cvetove.

2.   Beli luk izgnječiti, pa u činiju dodati sve ostale sastojke za preliv i dobro promešati.

3.   Karfiol prebaciti u pleh na papir za pečenje i sa četkicom premazati sa obe strane.

4.  Staviti da se peče na 200 stepeni i peći oko 40-50 minuta. Za vreme pečenja karfiol jednom okrenuti.

5.   Pred kraj pečenja se može posuti sa malo susama.

6.   Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

-1 veća glavica karfiola

Za preliv:

-1-2 čena belog luka

-oko 5 kašika maslinovog ulja

-1 ravna kašikica soli

-pola kašikice crvene mlevene paprike

-na vrh kašikice ljute paprike, ili malo bibera, po ukusu

-malo susama, po želji