Jednostavna i lagana pileća čorba sa kukuruzom

Jednostavna i lagana pileća čorba sa kukuruzom
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Prvo povrće očistiti, oprati i iseći. Crni luk na sitnije kocke, a šargarepu i koren peršuna na krupnije kolutove. Boranija, ili grašak i kukuruz šećerac se može koristiti smrznuti.

2.   Pileće meso iseći na manje komade, pa staviti u veći sud. Nakon toga dodati pripremljeno povrće i kukuruz šećerac.

3.   Preliti sa vodom i staviti na vatru da provri. Zatim smanjiti vatru, pa dodati sve začine i kuvati oko 1 sat poklopljeno.

4.   Na kraju 15 minuta pred kraj kuvanja dodati opran pirinač i seckan peršunov list, pa promešati i kuvati čorbu do kraja.

5.   Na samom kraju dodati kiselu pavlaku, sok i koru limuna. Ostaviti samo kratko 1-2 minuta da proključa, pri tom dobro promešati da se pavlaka sjedini sa čorbom.

6.   Ukrasiti seckanim peršunovim lišćem i poslužiti.

7.   Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

-oko 700 g isečene piletine ( pileći file, bataci, krila, ili po izboru )

-6 šargarepa

-2 veća korena peršuna

-2 srednje glavice crnog luka

-oko 150 g boranije, ili graška

-oko 150 g kukuruza šećerca

-1 veza peršunovog lista

-5 kašika pirinča

-oko 2,5 l vode

-2,5 ravne kašikice soli

-3 pune kašikice vegete

-pola kašikice bibera, ili po ukusu

-3 dl kisele pavlake

-2-3 kašike soka od limuna

-malo rendane limunove kore