Jednostavna i lagana pileća čorba sa kukuruzom
Priprema
1….Prvo povrće očistiti, oprati i iseći. Crni luk na sitnije kocke, a šargarepu i koren peršuna na krupnije kolutove. Boranija, ili grašak i kukuruz šećerac se može koristiti smrznuti.
2. Pileće meso iseći na manje komade, pa staviti u veći sud. Nakon toga dodati pripremljeno povrće i kukuruz šećerac.
3. Preliti sa vodom i staviti na vatru da provri. Zatim smanjiti vatru, pa dodati sve začine i kuvati oko 1 sat poklopljeno.
4. Na kraju 15 minuta pred kraj kuvanja dodati opran pirinač i seckan peršunov list, pa promešati i kuvati čorbu do kraja.
5. Na samom kraju dodati kiselu pavlaku, sok i koru limuna. Ostaviti samo kratko 1-2 minuta da proključa, pri tom dobro promešati da se pavlaka sjedini sa čorbom.
6. Ukrasiti seckanim peršunovim lišćem i poslužiti.
7. Prijatno!
Korak po korak
Potrebni sastojci
-oko 700 g isečene piletine ( pileći file, bataci, krila, ili po izboru )
-6 šargarepa
-2 veća korena peršuna
-2 srednje glavice crnog luka
-oko 150 g boranije, ili graška
-oko 150 g kukuruza šećerca
-1 veza peršunovog lista
-5 kašika pirinča
-oko 2,5 l vode
-2,5 ravne kašikice soli
-3 pune kašikice vegete
-pola kašikice bibera, ili po ukusu
-3 dl kisele pavlake
-2-3 kašike soka od limuna
-malo rendane limunove kore