Letnji mirisni kompot od bresaka i jabuka

Letnji mirisni kompot od bresaka i jabuka
Podelite sa dragim osobama

Priprema

1….Jabuke i breskve oprati i iseći na krupnije kocke.

2.   Staviti u sud , pa posuti sa šećerom i vanila šećerom i preliti vodom.

3.   Dodati sok i koru limuna, ili pomorandže.

4.   Kompot kuvati oko 10 minuta na tihoj vatri. Na kraju ubaciti nekoliko kolutova limuna.

5.   Kada se prohladi staviti u frižder. Poslužiti u manjim činijama i ukrasiti limunom.

6.   Prijatno!

Korak po korak

Potrebni sastojci

-500 g breskvi

-500 g jabuka

-3-4 pune kašike kristal šećera, ili smeđeg šećera

-1 vanilin šećer

-1 l vode

-sok od pola  limuna, ili pomorandže

-malo rendane kore od limuna, ili pomorandže

Za ukrašavanje:

-2-3 kolutova limuna, ili pomorandže