Šnenokle-brza i ukusna poslastica
Priprema
1….Prvo odvojiti belanca od žumanaca, pa belanca umutiti u čvrstu penu.
2. Žumanca umutiti sa šećerom i vanila šećerom penasto. Posle dodati brašno i oko 1 dl hladnog mleka oduzetog od ukupne količine, pa sve dobro izmešati.
3. Ostatak mleka staviti da provri, pa smanjiti da tiho vri i onda kašikom stavljati belance u mleko. Kuvati oko 1-2 minuta, pa belance okrenuti i ostaviti još da se kuva oko 1 minut.
4. Zatim ih vaditi rešetkastom kašikom i staviti u veliku činiju.
5. Sada smesu od žumanaca sipati u mleko i kuvati na tihoj vatri mešajući sve vreme oko 5-10 minuta. Zatim vruću smesu sipati u činiju preko belanaca.
6. Sačekati da se ohladi, pa staviti u frižder.
7. Gore dekorisati čokoladnim mrvicama, mlevenim keksom, džemom od jagoda, ili po želji.
8. Prijatno!
Potrebni sastojci
-1 l mleka
-5 jaja
-6-7 punih kašika šećera
-3 vanilin šećera
-1 puna kašika brašna
-mali prstohvat soli